اتاق بازرگانی بین المللی

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

اتاق بازرگانی بین المللی به موجب اساسنامه خود در سال 1919 تاسیس گردید و مقر آن در پاریس می باشد. این اتاق شخصیت حقوقی مستقل داشته و وابسته به سازمان ملل متحد نمی باشد ولی با آن سازمان ارتباط بسیار نزدیک دارد. فعالیت این اتاق در زمینه متحد الشکل کردن عرف های بازرگانی بین المللی مانند:

 

  • اعتبارات اسنادی
    ICC
    Uniform Customs and Practice for Documentary Credits
  • مقررات متحدالشکل اسناد وصولی بانکی
    ICC
    Uniform Rules for Collections
  • مقررات متحدالشکل ضمانت نامه های عندالمطالبه
    ICC
    Uniform Rules for Demand Guarantees
  • مقررات متحدالشکل کاربردی ضمانت نامه ها
    ICC
    International Standby Practices.ISP 98
  • واژگان بازرگانی بین المللی
    Incoterms

و بالاخره مقررات متحدالشکل سازش و داوری در حل و فصل اختلافات بازرگانی و تنظیم قراردادهای نمونه می باشد.

اتاق بازرگانی بین المللی کمیسیون ها یا کمیته های وابسته به خود مانند:کمیسون بانکی، کمیته تهیه و تنظیم روابط قراردادی،کمیته سازش و داوری و کمیته بین المللی وحمل و نقل دریایی مرکز بین المللی کارشناسی دارد.
هدف این سازمان، جمع آوری اصطلاحات بازرگانی بین المللی است تا تجار و شرکت های بین المللی بتوانند قراردادهای خود را بر پایه عدالت و با رعایت مقررات عرفی بین المللی و شرایط دلخواه خود،بدون وابستگی به قانون یک کشور خاص تنظیم نمایند تا در نتیجه آن از بروز اختلافات جلوگیری کرده و در صورت بروز اختلاف در دیوان داوری اتاق بازرگانی مشکلات را حل نموده و به نتیجه معقولی برسند.

نتایج تلاش آن ها انتشار جزوه ای به نام اینکوترمز بوده که مختصراَ به آن می پردازیم:
اینکوترمز همان طور که گفته شد اتاق بازرگانی بین المللی با هدف حل اختلافات ناشی از وجود مقررات گوناگون مربوط به کشورهای مختلف در تجارت بین المللی درصدد تهیه عناوین و تعابیر و اصطلاحات بازرگانی بین المللی برآمد و سرانجام توانست با استفاده از نظریات حقوقدانان،بازرگانان و شرکت های تجاری و سایر اشخاص متخصص در حقوق تجارت بین الملل جزوه ای به نام اینکوترمز در 69 صفحه در سال 1936 منتشر نماید.

طرفین قرارداد می توانند با مراجعه به این کتاب قراردادهای خود را مطابق هر گروهی که مناسب می بینند منعقد نمایند و همینطور به وظایف و حقوقشان نیز واقف می گردند، اصطلاحات در 4 گروه تنظیم شده و در هر گروه یک یا چند اصطلاح وجود دارد و جمعاَ 13 اصطلاح توسط اتاق بازرگانی بین المللی پیش بینی گردیده است.

واژگان بین المللی در تعیین نقطه انتقال خطر و تحویل کالا و تعیین قلمرو و وظایف و اختیارات ارسال کننده، متصدی حمل و نقل و مرسل الیه (گیرنده کالا) و میزان مسئولیت مدنی هر یک از آنان در حمل و نقل بین المللی نقش بسیار مهمی را در دنیای حمل و نقل ایفاء می نماید. خوشبختانه اتاق بازرگانی بین المللی که بخش خصوصی بوده توانسته به کمک متخصصین شایسته خود دنیا را تحت تاثیر واژگان خود (عرف بازرگانی بین المللی) قرار بدهد که از هر لحاظ قابل تحسین می باشد.

در روابط بازرگانی حل و فصل اختلافات ممکن است از طریق سازش یا مراجعه به محاکم قضایی یا سازش و با ارجاع به داوری صورت پذیرد. داوری بین المللی مرضی الطرفین ممکن است از طریق داوری خاص یا موردی ad hoc یا از طرفین داوری سازمانی institutional arbitration انجام پذیرد.

داوری خاص ad hoc arbitration  تابع قوانین و مقرراتی است که طرفین آن را تعیین می نمایند.مثل بیانیه الجزایر که در دیوان داوری لاهه صورت گرفت دعوی دولت علیه دولت یا اتباع علیه دولت و اتباع علیه اتباع دو طرف پیش بینی گردید.

این نوع داوری در آیین دادرسی مدنی ایران پیش بینی شده و بر اساس رضایت طرفین و یا با ارجاع به دادگاه رسیدگی می شود و با تاسیس مرکز داوری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران داوری سازمانی برای اولین بار در نظام حقوقی ایران مطرح گردیده است که برای حل و فصل اختلافات بازرگانی داخلی و خارجی بر طبق قانون مستقل خود تحت عنوان قانون اساسنامه مرکز داوری ایران مصوب 1380 به اختلافات ارجاعی رسیدگی می نماید.در ضمن داوری خاص می تواند طبق قواعد اتاق بازرگانی بین المللی یا قواعد داوری کمیسیون حقوق تجارت بین الملل سازمان ملل متحدUNCITRAL با جرح و تعدیل انجام شود. مانند تاسیس دیوان داوری ایران و ایالات متحده امریکا در سال 1981

در موقع مذاکره و تنظیم قرارداد، دو طرفی که از وضعیت چانه زنی یکسانی برخوردار هستند و معمولاَ ترجیح می دهند که با عدم قبول حل اختلافات در کشور طرف دیگر که مستلزم اعمال قوانین آن کشور است به او مزیتی ندهند طرفین مرجحاً خود را به مقررات یک موسسه ی بین المللی وابسته کرده و در صورت بروز اختلاف از قواعد آن پیروی می نمایند.

مشهورترین مرجع دسترسی به داوری بازرگانی دیوان داوری اتاق بازرگانی بین المللی است که دو وظیفه عمده ذیل را انجام می دهد:

-سازش و داوری
-تهیه قواعد عرفی بازرگانی بین المللی.قابل ذکر است اتاق بازرگانی بین المللی تاکنون بیش از 12000 دعوی مهم بازرگانی را حل و فصل کرده و از شهرت و اعتبار بین المللی قابل توجهی برخوردار می باشد.

در قراردادهای بازرگانی خارجی قید شرط داوری برای حل و فصل اختلافات در اتاق بارگانی بین المللی از طرف ICC پیشنهاد گردیده است. تمام اختلافات ناشی در رابطه با قرارداد حاضر در نهایت بر اساس قاعده سازش و داوری اتاق بازرگانی بین المللی به وسیله یک یا چند داور انتخابی به موجب داوری ICC با داوری سه نفر طبق قواعد مذکور در نهایت حل و فصل می شود.

دیوان داوری اتاق بازرگانی راساَ به کار داوری و حل و فصل اختلافات نمی پردازد بلکه انجام داوری به وسیله یک یا سه داور بر طبق مقررات اتاق صورت می گیرد و دیوان فقط اداره و سرپرستی رسیدگی و رعایت قواعد داوری را کنترل می نماید.

دبیرخانه دیوان داوری که مقر آن نیز در پاریس (ساختمان دیوان) می باشد وظیفه اش دریافت دادخواست و لوایح و ارسال آن ها به طرف مقابل و مکاتبات و ابلاغ به طرفین اختلاف و برقراری ارتباط بین طرفین و داور یا داوران و بالاخره با دیوان داوری می باشد.کشورهای عضو اتاق مجمع عمومی ICC را تشکیل می دهند. همان طور که در فوق نیزاشاره نمودیم، این اتاق تاکنون موفقیت های قابل توجهی در تهیه و تدوین عرف های بازرگانی بین المللی و مقررات راجع به سازش و داوری کسب کرده است. قابل ذکر است ایران عضو اتاق بازرگانی بین المللی بوده و از طریق کمیته ملی خود با این اتاق ها ارتباط دارد.

بیشتر بخوانید:

- نحوه ی ثبت شرکت در بندر انزلی

- ثبت شرکت کامپیوتری

- ثبت تغییرات شرکت به صورت اینترنتی

ثبت شرکت فکر برتر، ارائه دهنده ی سریع ترین خدمات ثبتی در ایران و جهان: 42143-021

واحدهای ثبتی

تغییرات: 09129352517
تاسیس: 09128578441
عمان: 09128330765
برند: 09129350317
کارت بازرگانی: 09120907459
کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
طرح صنعتی: 09128394102
اختراع و دانش بنیان: 09128579331

تماس با ما

جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
تهران، خیابان فاطمی، روبروی سازمان آب، پلاک 223، ساختمان فکر برتر
تلفن: 42143-021
021-42017
021-42037000
09128330765

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران