از جمله الزامات ثبت شرکت مواد غذایی اخذ پروانه لازم، از سوی سازمان غذا و دارو و همچنین کسب مجوز بهداشتی است. سازمان غذا و دارو مصوب در ایران، تحت نظر معاون غذا و داروی وزارت بهداشت است. ارائه راهکارهای حمایت از سلامتی مردم در مواجهه با انواع فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، اغذیه فرآیند شده، راهکارهای کاهش انگیزه ‌های نابسامانی و قاچاق و نهان فروشی، پیشگیری از قاچاق با پیگیری جعل آرم منسوب به وزارت بهداشت برچسب زده شده روی لوازم بهداشتی و آرایشی از جمله عمده وظایف سازمان غذا و دارو است. نظارت، کنترل وضعیت به کمک مجامع صنفی و ارگان های ذیربط از جمله اقدامات سازمان غذا و داروی کشور ایران است.

دسته بندی مواد غذایی در تعریف حقوقی غذا

چهار دسته مواد در کشورهای غرب در تعریف حقوقی غذا می گنجند:

  1.  هر نوع ماده که از نظر منطقی انسان توانایی هضم آن را داشته باشد، حال چه ارزش غذایی داشته باشد و چه فاقد آن باشد.
  2.  آب و آشامیدنی ‌ها
  3.  آدامس‌ های جویدنی
  4.  مواد بکار رفته در تهیه غذاها

اصطلاح مجوز بهداشتی هم که در بالا اشاره شد، به پروانه ای اطلاق می شود كه جهت تاسیس، بهره برداری، مسئولیت فنی و ساخت محصولات شامل قانون مواد خوراكی، آشامیدنی و نیز آرایشی و بهداشتی صادر می شود.

شرکت های پخش در زمینه مواد غذایی، از همان ابتدای امر نیازمند یک انبار هستند که با کلیه ضوابط فنی و بهداشتی مطابقت داشته باشد و ضامن بهداشت و سلامت شرکت های غذایی باشد. آن گونه که در ماده ی 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب سال 1346 اشاره شده است: تخلف از مقررات بهداشتی همچون عدم رعایت شیوه نامه در زمینه های "بهداشت فردی، وضعیت ساختمان، مراکز تهیه مواد غذایی و تولید آن، وسایل و تجهیزات کاری مربوط به نگهدای و حمل و نقل، توزیع و فروش اغذیه" ممنوع است و متخلفین از این قانون تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

انواع دسته بندی ثبت شرکت های مواد غذایی

ثبت شرکت مواد غذایی در دو نوع شرکت های بازرگانی سهامی خاص و با مسئولیت محدود صورت می گیرد.

 

 

شرایط ثبت شرکت مواد غذایی از نوع سهامی خاص:

  1.  حضور حداقل 5 نفر شامل سه نفر هیئت مدیره و دو تن بازرس و البته با این شرط که بازرسین نمی بایست نسبت فامیلی با اعضای هیئت مدیره داشته باشند.
  2. حداقل میزان سرمایه برای ثبت شرکت 1000000 ریال است که از این مقدار مبلغ 35% آن باید به هنگام ثبت شرکت به حساب بانکی شرکت واریز گردد. (یعنی 350000 ریال آن)
  3.  واژه ی سهامی خاص همراه با نام شرکت می بایست به طور واضح و خوانا ذکر شود.
  4.  مدت زمان ثبت شرکت نیز به طور تقریبی 15 روز کاری است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مواد غذایی در قالب شرکت سهامی خاص:

  1.  کپی شناسنامه و کارت ملی برای کلیه ی اعضا که شامل 5 نفر (سه تن هیئت مدیره و دو نفر بازرس) است.
  2.  گواهی عدم سوء پیشینه برای کلیه اعضای شرکت

 

 

 

شرایط ثبت شرکت های مواد غذایی با مسئولیت محدود:

  1. شرکت مسئولیت محدود با دارا بودن حداقل دو نفر تشکیل می گردد.
  2.  حداقل میزان سرمایه در حدود 1000000 ریال می باشد.
  3.  مدت زمان ثبت شرکت در حدود 15 روز کاری به طول می انجامد.

مدارک و اسناد مورد نیاز ثبت شرکت مواد غذایی با مسئولیت محدود:

  1.  رونوشت هایی از شناسنامه و کارت ملی برای کلیه اعضایی که در حال فعالیت هستند.
  2.  یک نسخه از اقرارنامه با امضاء همه سهامداران شرکت
  3.  دو نسخه فرم تقاضانامه و نیز دو نسخه فرم اساسنامه به همراه امضاء سهامداران متقاضی ثبت شرکت
  4.  اخذ مجوز مورد نیاز (یعنی در صورت لزوم که عنوان مربوطه نیاز به اخذ مجوز داشته باشد.)

برای ثبت این گونه از شرکت ها، علاوه بر تعیین نوع قالب شرکت، نیاز است در ارتباط با نام و موضوع شرکت مواد غذایی متقاضی، میزان سرمایه در نظر گرفته شده برای شرکت، تعدد سهامداران و میزان سهم الشرکه هر کدام از سهامداران، تعیین مدیران شرکت و سمت آن ها نیز به وضوح بیان گردد.

لازم به ذکر است سهم الشرکه در حقیقت عبارت است از آن حقی که افراد با آوردن بخشی از سرمایه در شرکت دارا می‌ شوند. سهم الشرکه شرکت شبیه سهام در شرکت‌ های سهامی است، هر چند تفاوت اندکی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر به قوانین موجود مراجعه شود.

 

 

طبقه بندی محصولات غذایی برای متقاضیان ثبت شرکت مواد غذایی لحاظ شده از سوی اداره مواد غذایی و آشامیدنی

  •  گروه اول: مواد اولیه، بسته بندی، نمک و افزودنی ها
  •  گروه دوم: روغن، فرآورده های آردی، شیرینی، شکلات و غلات
  •  گروه سوم: لبنیات، کنسروهای گوشتی و فرآورده های گوشتی
  •  گروه چهارم: آبمیوه (که شامل انواع نکتار، پوره، کنسانتره، نوشابه و نوشیدنی ها هم می شود.)
    پوره: ماده خوراکی است که اغلب با خرد کردن تره بار، سبزیجات، حبوبات، میوه خام و یا پخته در مخلوط ‌کن و عبور از صافی درست می ‌شود. کنسانتره نیز با گرفتن آب موجود در آبمیوه و تبدیل آن به پودر یا عصاره تشکیل می گردد.
  •  گروه پنجم: خشکبار، ادویه، کنسروهای غیرگوشتی، محصولات و فرآورده های کشاورزی و چای
    در خصوص تولید خانگی نیز، صدور مجوز تهیه و تولید مواد غذایی خانگی و نیز بسته بندی آن ها، بر عهده ی وزارت جهاد کشاورزی است.

 

 

سؤالات احتمالی: 

1. برای جمع آوری محصولات طبیعی و با کیفیت مثل رب انار و ... از مزارع و اقدام به بسته بندی، توزیع و فروش آن ها در سطح کشور چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

در این گونه موارد ابتدا می بایست یک شرکت با موضوع بسته بندی مواد غذایی ثبت گردد و بعد از آن نسبت به ثبت برند مواد غذایی اقدام شود تا بتوان با نام تجاری مد نظر بسته بندی صورت گیرد، در نهایت نیز مجوز سیب سلامت دریافت می گردد.

2. بسته بندی مواد غذایی با تعریف ساده چیست و به چه منظور بکار می رود؟

بسته‌بندی، جزئی ضروری از یک محصول است که از مرحله شناساندن و نگهداری یک محصول از تولید یک کالا تا مصرف را بر عهده دارد. اصلی ترین وظیفه بسته ‌بندی را می توان محافظت از آن محصول دانست.

3. ثبت شرکت مواد غذایی در چه قالب هایی می تواند صورت بگیرد؟

ثبت شرکت مواد غذایی در دو نوع شرکت های بازرگانی سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود صورت می گیرد.

4. صدور مجوز در زمینه ی تولید مواد غذایی خانگی و همچنین بسته بندی آن ها، بر عهده ی چه نهادی است؟

صدور مجوز مواد غذایی در منزل از تهیه و تولید تا بسته بندی، بر عهده ی وزارت جهاد کشاورزی می باشد.

5. اخذ مجوز تولید مواد غذایی در کارخانه ها از چه طریقی است؟

ابتدا به منظور راه اندازی کارخانه و یا کارگاه باید به سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعت و نسبت به اخذ جواز تاسیس اقدام نمود. در مرحله بعد و پس از اخذ جواز تاسیس، می بایست به سازمان غذا و دارو مراجعه کرد و با توجه به تولیدات، نسبت به اخذ مجوز اقدام نمود.

تماس با ما

تهران ، میدان ونک ، خیابان خدامی ، خیابان آفتاب ، نبش کوچه هشتم ، پلاک 34
تلفن: 42143-021
ایمیل:info@companyregister.ir
021-42017
021-42037000

طراحی سایت توسط دارکوب