استعلام نام شرکت یکی از مواردیست که قبل از اقدام به ثبت شرکت باید انجام شود تا نام انتخابی در گذشته ثبت نشده باشد. همان گونه که اشخاص حقیقی دارای نام هستند اشخاص حقوقی هم دارای نام می باشند. هر شرکت باید بنا به تجویز مفاد اساسنامه متناسب با نحوه تشکیل، نوع سرمایه و موضوع فعالیت خود نامی تعیین کند تا بواسطه آن فعالیت و عملکرد خود را از دیگران تفکیک و متمایز نماید.

نام شرکت معرف شرکت و موضوع فعالیت شرکت است و بر روی بازاریابی شرکت تاثیر مستقیم دارد. لذا می بایست با دقت نظر و خردمندانه انتخاب گردد. از طرفی انتخاب نام شرکت منحصراً محدود به سلیقه ی موسسین شرکت نبوده و می بایست نظر افراد بسیاری از اقشار جامعه را به خود جلب نماید و برای آنان نیز جذاب باشد. تحقیقات نشان داده اند شرکت هایی که به درستی نام خود را انتخاب نموده اند بسیار موفق تر از کسانی بوده اند که از نام های کلیشه ای و تکراری برای شرکت خود استفاده نموده اند.

امروزه انتخاب نام شرکت بسیار سخت تر از گذشته شده است، چرا که حجم اسامی ثبت شده در دهه های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است (در این رابطه لازم به توضیح است که اداره ثبت شرکت ها جهت حفظ حقوق صاحبان نام شرکت های ثبت شده، برای انتخاب نام شرکت محدودیت هایی را قائل شده است. از جمله ی این محدودیت ها پیشگیری از ثبت نام تکراری است). این افزایش اسامی نیاز به دقت نظر و ابتکار در انتخاب نام شرکت را تشدید نموده است. حتی بهترین نام ها نیز چنانچه قبلاً به ثبت رسیده باشند فاقد اعتبار بوده و قابلیت ثبت ندارند. لذا به منظور پیشگیری از رد نام  در سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها، قبل از ثبت نام شرکت در سامانه حتماً نام انتخابی را استعلام نمایید. در ذیل به شیوه های استعلام نام شرکت می پردازیم.

طرق استعلام نام شرکت:

الف) استفاده از پایگاه های اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی http://www.ilenc.ir

به منظور حصول اطمینان از عدم ثبت نام انتخابی شرکت می توانید به سامانه ی استعلام اشخاص حقوقی کشور به نشانی http://www.ilenc.ir مراجعه کنید. این سامانه زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و علاوه بر شرکت ها تمامی اشخاص حقوقی کشور نظیر ارگان های دولتی و شهرداری ها را در بر می گیرد.

پس از وارد شدن در سامانه، درج نمودن حداقل یکی از سه قلم اطلاعاتی ذیل الزامی است:

  • شماره ثبت
  • شناسه ملی
  • نام شخصیت حقوقی 

با وارد نمودن حداقل یکی از اطلاعات فوق، چنانچه شرکت مورد نظر قبلا ثبت شده باشد اطلاعات کلی آن شامل نام کامل، تاریخ تاسیس و ثبت، شناسه ملی واحد ثبتی آدرس و کد پستی شرکت قابل روئت می باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: راهنمای ثبت شرکت در تهران

ب) استفاده از پایگاه های اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور به نشانی http://rrk.ir

در این روش برای استعلام نام شرکت، پس از ورود به سامانه ی فوق به قسمت آگهی های قانونی مراجعه کنید و با قید نام و تکمیل سایر اطلاعات خواسته شده بر روی گزینه ی جستجو کلیک نمایید.
در این سامانه تمامی آگهی های اشخاص حقوقی به همراه اطلاعاتی نظیر نام شرکت، موضوع شرکت و مشخصات اعضای شرکت جهت اصالت سنجی بصورت رایگان در دسترس خواهد بود.

ثبت نام شرکت:

پس از استعلام نام شرکت، چنانچه نام پیشنهادی شما در اداره ثبت شرکت ها ثبت نشده بود، می توانید با مراجعه به پایگاه الکترونیکی http://www.irsherkat.ssaa.ir  به ترتیب اولویت 5 نام را انتخاب و در سامانه درج نمایید تا پس از بررسی، یکی از نام ها مورد تایید قرار گیرد. در ضمن، متقاضی تعیین نام باید احدی از سهامداران یا موسسین یا وکیل رسمی دادگستری (با ارائه وکالتنامه) باشد. شایان ذکر است، جهت مطالعه ی بیشتر در رابطه با مراحل ثبت نام شرکت، می توانید به دیگر مقالات ما در سایت مراجعه فرمایید. در این مقالات، به طور کامل و دقیق راجع به چگونگی ثبت نام شرکت توضیح داده شده است.

بعد از تایید نام توسط اداره ثبت شرکت ها، اعتبار آن در صورت ثبت و آگهی شدن نامحدود است، اما در صورتی که ثبت و آگهی نشود اعتبار آن تا 3 ماه از تاریخ تایید نام می باشد. این مدت برای شرکت های سهامی عام 6 ماه می باشد.

نحوه استعلام شرکت با شماره ثبت

برای هر شرکت ثبت شده یک شماره ثبت منحصر به فرد به منظور استعلام آن شرکت در نظر گرفته می شود. این شماره مشابه شماره هویتی افراد بوده و از طریق اداره ثبت شرکت و یا از طریق کارشناسان ثبت شرکت قابل انجام و تایید می باشد.

استعلام شرکت با شماره ثبت مانند استعلام شرکت با نام است، لذا برای این کار می توانید با ورود به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و پر کردن شماره ملی، نام شرکت مورد نظر و شماره ثبت آن مطابق مراحل، از ثبت و همچنین استعلام شرکت با شماره ثبت اطمینان حاصل کنید. برای ثبت شرکت در تهران و همچنین انجام امور مربوطه می توانید با همکاران ما در موسسه حقوقی فکر برتر تماس حاصل نمایید.

مراحل ثبت شرکت

در دوران معاصر و با فرهنگ حمایت از تولید ملی، افراد صاحب ایده و تجربه به راه اندازی شرکت هایی تشویق شده اند تا در راستای توسعه تولیدات و شرکت های داخلی، کسب و کار مستقلی ایجاد کنند. در ادامه به بررسی مراحل ثبت شرکت می پردازیم.

در مرحله اولیه ایجاد کسب و کار، ثبت ایده و شرکت دغدغه اصلی مردم است.

در گذشته راه اندازی یک شرکت دانش بنیان فرآیندی زمان بر و با تشریفات اداری و قانونی بود. اما ثبت شرکت امروزه کار سختی نیست. اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند روند کار خود را به کارشناسان مجرب بسپارند و در کمترین زمان ممکن به هدف خود برسند. با تحویل مدارک مورد نیاز و اطلاعات شرکت مورد نیاز در زمینه مورد نظر، شرکت می تواند با توجه به تخصص کارشناسان در تمامی زمینه ها به این ماموریت دست یابد.

یکی دیگر از دغدغه های متقاضیان ثبت شرکت دانش بنیان حفظ اطلاعات است.

این شرکت در زمینه اعتماد سازی و ارائه خدمات ارتباط خوبی با مشتریان برقرار کرده است و در این راستا برای دسترسی آسان به مراحل ثبت برند از طریق وب سایت در تمامی زمینه ها اعم از ثبت محدود شرکت، سهام دولتی و خصوصی، از مشاوران و کارشناسان مجرب استفاده می شود تا دسترسی بیشتر و در زمان و انرژی متقاضیان برای ادامه روند کسب و کار صرفه جویی شود.

گروه بندی قانونی و حقیقی یک شرکت زمانی گفته می شود که بین اعضا یا شرکای آن گروه تجاری با توجه به سرمایه موجود قراردادی منعقد شده که سود حاصل از درآمد آن گروه بین اعضا تقسیم می شود.

درخواست انحلال شرکت

انحلال یک شرکت همیشه اجباری نیست و گاهی اوقات به این دلیل است که ماموریت شرکت به پایان رسیده است. به طور کلی درخواست انحلال یکی از موارد زیر است:

  1. اختیاری
  2. اجباری

دلایل اجباری انحلال شرکت به طور کلی عبارتند از:

- تحقق اهداف در فعالیت های شرکتی: کلیه شرکت های تجاری و غیرتجاری در حال انحلال برای دستیابی به اهداف معین و انجام وظایف خود ایجاد می شوند و پس از انجام آن ها، در مورد انحلال شرکت تصمیم گیری می کنند. مانند شرکت هایی که به منظور استخراج فعالیت خود را آغاز می کنند. و پس از تکمیل فرآیند استخراج، شرکت خود را متوقف کردند زیرا به هدفی که برای خود در نظر داشتند رسیده بودند. پایان فعالیت شرکت: در زمان تأسیس شرکت، مدت فعالیت شرکت در اساسنامه تعیین می شود و شرکت فقط تا این تاریخ می تواند کار کند و این زمان به عنوان پایان شرکت شناخته می شود.

- ورشکستگی و وجود بدهی های زیاد در شرکت: زمانی که شرکا و سهامداران نتوانند سرمایه مورد نیاز شرکت را تامین کنند و به دلیل تحریم های اقتصادی، نوسانات بیش از حد ارز و فشار بر تجارت و اقتصاد، مدیران بازرگانی نیز در تامین بودجه اولیه مشکل دارند و نرخ سود آن صفر درصد است و به همین دلایل اعلام ورشکستگی می کنند تا از خسارات بیشتر و افزایش بدهی جلوگیری کنند.

- کاهش شرکای شرکت: حذف یک به یک تعداد شرکا و سپردن تنها یک نفر در رأس امور که در این صورت باید فعالیت شرکت به طور خودکار متوقف شود.

دلایل اختیاری انحلال شرکت ها عبارتند از:

زمینه های انحلال اختیاری شرکت تنها زمانی قابل انتخاب است که شرکا به دلیل کمبود بودجه و ناتوانی در اداره شرکت تصمیم به توقف شرکت بگیرند و تصمیم به ادامه فعالیت شرکت نداشته باشند.

در این صورت صورتجلسه انحلال شرکت را تنظیم و با انتخاب مدیر تصفیه در مجمع عمومی فوق العاده به مرجع ثبت شرکت اطلاعیه رسمی ارسال و سپس در روزنامه رسمی اعلام و منتشر خواهد شد، تا اشخاص حقیقی و حقوقی از انحلال شرکت مطلع شوند.

انحلال شرکت با مسئولیت محدود

برای انحلال شرکت با مسئولیت محدود، باید اسناد زیر را تهیه کنید

  • صورتجلسه انحلال شرکت با مسئولیت محدود (کلیه اعضا و مدیر تصفیه باید امضاء کنند)
  • یک کپی از مدارک شناسایی مدیر تصفیه (اگر جزو شرکا نیست)
  • اصل آخرین روزنامه رسمی
  • اصل دعوتنامه شرکا برای شرکت در مجمع فوق العاده (در صورت عدم حضور برخی از سهامداران)

لازم به ذکر است در شرکت با مسئولیت محدود در صورتی که شرکا بیش از نیمی از سرمایه شرکت را داشته باشند و تصمیم بر انحلال بگیرند، دیگر رضایت بقیه شرکا ضروری نیست. برای این منظور می توانید با همکاران ما در موسسه حقوقی فکر برتر تماس بگیرید.

این مطلب را نیز بخوانید: مراحل ثبت برند

شرکت سهامی خاص

«شرکت سهامی خاص» یا «شرکت خصوصی» شرکتی است که متعلق به دولت نیست و تعداد سهامداران یا اعضای این شرکت کم است. همچنین سهام این شرکت در مراکز مبادلاتی به مردم عرضه نمی شود. در واقع سهام منتشر شده توسط این شرکت ها به صورت غیر عمومی و یا در بازارهای فرابورسی عرضه می شود. شرکت سهامی خاص یکی از انواع شرکت بازرگانی سرمایه است.

در واقع در این نوع شرکت مسئولیت شرکا محدود به سرمایه ای است که در اختیار شرکت قرار می گیرد. بنابراین اعتبار این نوع شرکت ها به میزان سرمایه ای که دارند بستگی دارد. طبق قانون تجارت در شرکت های سهامی خاص همکاری 3 نفر ضروری است. همچنین طبق قانون تجارت، شرکت سهامی خاص مانند سایر شرکت ها دارای حقوق تجاری است.

شرکت‌ های سهام خصوصی معمولاً متعلق به بنیانگذاران، مدیران یا تعدادی از سرمایه ‌گذاران خصوصی هستند. از سوی دیگر، یک "شرکت سهامی عام" به طور کلی یا جزئی از طریق عرضه اولیه به عموم فروخته شده است. در واقع سهامداران می توانند ادعای مالکیت بر دارایی ها و سود شرکت کنند.

نکته شگفت ‌انگیز در مورد شرکت‌ های سهامی خاص این است که تعدادی از شرکت‌ های سهامی خاص جزو موفق‌ترین و سود آورترین شرکت ‌های جهان هستند، زیرا یک شرکت سهامی خاص نمی تواند برای افزایش سرمایه به فروش عمومی اوراق قرضه یا سهام متکی باشد، به عنوان مثال، در ایالات متحده، شرکت های سهامی خاص می توانند با وجود این محدودیت ها تعدادی از سهام را بفروشند.

شرکت با مسئولیت محدود

طبق ماده 94 قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است مرکب از دو یا چند نفر برای انجام امور تجارتی که هر یک از شرکا با توجه به اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده است، محدود می باشد. سرمایه وی در شرکت نسبت به بدهی ها و تعهدات شرکت مسئول است. بنابراین در شرکت های با مسئولیت محدود مانند شرکت های دارای سهام محدود هر یک از شرکا به میزان سهم خود مسئولیت دارد. برخلاف شرکت های ذکر شده در بالا، سرمایه به سهام مساوی تقسیم نمی شود. در واقع مجموعه ای از سهام شرکا است که نیازی به تساوی نیست.

در اینجا برخی از مهم ترین ویژگی های شرکت با مسئولیت محدود آورده شده است.

سرمایه شرکت

شرکا می توانند کمک های نقدی و غیر نقدی دریافت کنند. مقدار سرمایه تقسیم نشده بر تعداد سهام. همچنین باید بدانید که حداقل سرمایه لازم برای تاسیس و تاسیس هر شرکت با مسئولیت محدود یک میلیون ریال می باشد.

تنظیم  صورتجلسات تغییرات در شرکتهای سهامی خاص

نحوه تنظیم  صورتجلسات تغییرات در شرکتهای سهامی خاص بسته به نحوه انجام آن به اشکال مختلف می باشد. تصمیمات اتخاذ شده در جلسات هیئت مدیره عمدتاً به مسائل مدیریت مربوط می شود. اما مجمع عمومی سالانه معمولا برای تغییر محتوای اساس نامه در شرکت های سهامی خاص از طریق تشکیل مجمع عمومی عادی فوق العاده یا مجمع عمومی فوق العاده ایجاد می شود که بیشتر به منظور ورود یا خروج اعضا و تغییر سرمایه شرکت است.

نکته بسیار مهم در خصوص ثبت صورتجلسات تغییرات در شرکتهای سهامی خاص، اضافه شدن شرط اظهارنامه به این اسناد می باشد. بر اساس بخشنامه جدید قوه قضائیه لازم است در صورتجلسه این جلسه به شرح زیر درج شود: «کلیه اعضای هیأت مدیره اعلام می دارند که فاقد سوء پیشینه بوده و مشمول ممنوعیت های موضوع ماده 141 و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مواد 111 و 126 لایحه اصلاح قانون تجارت نمی باشند. لازم به ذکر است  صورتجلسات تغییرات در شرکتهای سهامی خاص باید به همراه سربرگ و مهر شرکت و امضای سهامداران باشد.

مجمع عمومی سالیانه

هر گونه تجمع سهامداران و مدیران در شرکت سهامی برای تعیین وضعیت شرکت و اتخاذ تصمیم مجمع نامیده می شود. به عبارت دیگر مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت را مجمع عمومی می نامند تا تصمیماتی اتخاذ شود که معمولاً به منافع سهامداران منجر می شود، اما مهمترین مجمع عمومی یک شرکت سهامی مجمع عمومی فوق العاده و مجمع عمومی عادی است. عموماً دعوت از مجامع عمومی اعم از مجامع عادی، سالانه و فوق العاده توسط هیئت مدیره شرکت صورت می گیرد. در کلیه موارد باید از سهامداران با درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار حاوی آگهی های مربوط به شرکت دعوت به تشکیل مجامع عمومی شود.

دستور جلسه، تاریخ و مکان مجمع به همراه زمان و آدرس کامل باید در اطلاعیه دعوت از سهامداران جهت تشکیل مجامع قید شود. فاصله انتشار آگهی تا تاریخ تشکیل مجمع نباید کمتر از ده روز و بیشتر از چهل روز باشد. قبل از تشکیل مجمع عمومی، کلیه سهامدارانی که می خواهند در مجمع عمومی شرکت کنند باید به شرکت مراجعه و مجوز حضور در مجمع عمومی را بگیرند. فقط سهامدارانی که اجازه دسترسی به آنها داده شده است می توانند در جلسه شرکت کنند. همچنین سهامداران می توانند به صورت حضوری یا از طریق نماینده در جلسه شرکت کنند. هر یک از سهامداران می تواند به شخص دیگری وکالت دهد تا به جای او به عنوان نماینده در جلسه شرکت کند.

 صورتجلسات مجمع عمومی سالیانه

صورتجلسه در مدت زمان، به نوشته ‌ای اطلاق می‌ شود که پس از تشکیل جلسه تنظیم و به پایان رسید تا تصمیمات اتخاذ شده جمع‌بندی شود.به عبارت دیگر، هر زمان که جلسه به صورت رسمی برگزار می شود، در پایان جلسه، مسئولان خلاصه ای از تصمیمات اتخاذ شده را یادداشت کرده و برای امضای اعضای حاضر در جلسه ارسال می کنند. در شرکت های بازرگانی هر گاه جلسه ای از انواعی که قانون مقرر می کند تشکیل شود، باید در پایان کار صورتجلسه ای تنظیم شود. انتخاب مدیران و بازرسان، تصویب صورتهای مالی یا ترازنامه، شناسایی یا تغییر روزنامه کثیرالانتشار شرکت نیز باید در صورتجلسه مجمع عمومی عادی قید و به امضای کلیه اعضای حاضر در مصاحبه برسد.

نکات مهم در نحوه تنظیم  صورتجلسات مجمع عمومی سالیانه

1) اختیارات مجمع عمومی سالانه

انتخاب مدیران و بازرسان، تصویب صورتهای مالی و تنظیم یا تغییر روزنامه کثیرالانتشار از اختیارات مجمع عمومی عادی است. این مجمع در هر زمان که به دلیل انقضای مدت تصدی مدیران و بازرسان قبلی و یا نیاز به تعیین مدیر یا بازرس جدید و نیاز به تعیین مدیر یا بازرس جدید باشد توسط هیأت مدیره شرکت دعوت می شود. اما به یاد داشته باشید که بهترین زمان برای دعوت از این گردهمایی تیرماه است.

شروع و پایان سال مالی در شرکت های تجاری متغیر است. اما معمولا سال مالی شرکت از اول فروردین شروع و در پایان اسفند ماه به پایان می رسد. صورت های مالی شرکت باید ظرف 4 ماه پس از پایان سال مالی شرکت ثبت شود. بنابراین اگر پایان سال مالی در شرکت اسفند ماه باشد، آخرین مهلت تصویب ترازنامه یا صورت های مالی تیرماه می باشد. به همین دلیل گفتیم که بهترین زمان برای برگزاری مجمع عمومی سالیانه در شرکت هایی که سال مالی آنها مصادف با سال شمسی است، تیرماه است.

2) وارد کردن اطلاعات شرکت

مرحله بعدی در تهیه صورتجلسات مجمع عمومی سالیانه نوشتن مشخصات شرکت است. البته لازم به ذکر است که درج کلیه مشخصات شرکت در صورتجلسه الزامی نیست. فقط اطلاعات زیر کافی است:

  • نام شرکت
  • نوع شرکت (سهامی خاص، با مسئولیت محدود، تعاونی و غیره)
  • هویت ملی
  • شماره ثبت شرکت
  • مقدار سرمایه شرکت که در اداره ثبت شرکتها ثبت شده

3) جزئیات جلسه را وارد کنید

هنگام تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی سالانه، تاریخ، روز و ساعت تشکیل جلسه باید نوشته شود. ضمناً تعداد شرکای حاضر در جلسه نیز باید مشخص شود. بهتر است بدانید که برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه باید؛ یا همه شرکاء حضور داشته باشند و صورتجلسه تنظیم شده را امضاء کنند و یا در صورتی که تمامی شرکا نتوانند در جلسه حضور یابند و یا صورتجلسه را امضاء نکنند باید قبل از تشکیل جلسه دعوتنامه صادر نمایید. موسسه حقوقی فکر برتر در این زمینه آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

بیشتر بخوانید:
- جستجوی شرکت های ثبت شده

در صورت نیاز به مشاوره و پیشنهاد نام شرکت، با کارشناسان زبده و مجرب ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل نمایید. 42143-021
تیم تخصصی ما در انتخاب نامی شایسته شما را همراهی خواهند کرد.

واحدهای ثبتی

تغییرات: 09129352517
تاسیس: 09128578441
عمان: 09128330765
برند: 09129350317
کارت بازرگانی: 09120907459
کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
طرح صنعتی: 09128394102
اختراع و دانش بنیان: 09128579331

تماس با ما

جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
تهران، خیابان فاطمی، روبروی سازمان آب، پلاک 223، ساختمان فکر برتر
تلفن: 42143-021
021-42017
021-42037000
09128330765

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران