ثبت شرکت های بیمه

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

امروزه اهمت وجود بیمه در زندگی بر هیچ کس پوشیده نیست، خطرات زیادی همواره انسان را تهدید می کنند. خطراتی همچون سیل، آتش سوزی، سرقت، تصادفات، خشکسالی و هزاران خطر دیگر که در صورت بروز، خسارات زیادی را به شخص وارد می کنند. بنابراین دادن مبلغی به شخصی برای اینکه در اینگونه موارد به جبران خسارت اقدام کند کاملاَ منطقی به نظر می رسد و امروزه نیز تقریباَ بیمه به طور کامل فراگیر شده است.

 

تعریف و انواع بیمه:
با توجه به ماده 1 قانون بیمه مصوب اردیبهشت 1316 می توان بیمه را اینگونه تعریف کرد: بیمه تعهدی است که به موجب آن یک طرف تعهد می کند که در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی به وسیله طرف دیگر در صورت وقوع یا بروز حادثه خسارت وارده را جبران نماید، متعهد را بیمه گر و طرف تعهد را بیمه گذار می نامند. موضوع بیمه نیز به وجهی گفته می شود که از طرف بیمه گذار به بیمه گر پرداخت می گردد. به موازات خطراتی که همه روز انسان ها را تهدید می کنند انواع بیمه به منظور جبران خسارت این خطرات نیز به وجود آمده اند که از میان آن ها می توان به بیمه های سرقت، آتش سوزی، عمر، از کار افتادگی، حمل و نقل و بیمه های جدیدتری همچون بیمه مسئولیت اشاره کرد. از انواع بیمه می توان بیمه اتکایی، بیمه مشترک و بیمه مکرر را نیز نام برد.

ثبت شرکت های بیمه:

ثبت و تغییرات هر شرکت سهامی عام بیمه در ایران، نیاز به اخذ مجوز از بیمه مرکزی ایران دارد. طبق ماده 8 قانون ثبت شرکت ها، شرکت های بیمه اعم از ایرانی و خارجی تابع نظامنامه هایی خواهند بود که از طرف وزارت دادگستری تنظیم می شود. قبول تقاضای ثبت شرکت های فوق و شرایط مربوط به ادامه ی عملیات آن ها منوط به رعایت مقررات نظامنامه های مزبور خواهد بود.بر اساس مفاد ماده ی 9 نیز نظامنامه باید صریحاَ نسبت به مسایل ذیل تعیین تکلیف نماید.

  1. اشخاصی که باید اظهارنامه ثبت بدهند.
  2. نکاتی که باید در اظهارنامه قید شود.
  3. اوراق و مدارکی که عین یا ترجمه مصدق آن ها باید به ضمیمه اظهارنامه شود.
  4. نکاتی که در صورت تغییر باید مجدداَ به ثبت برسد.
  5. طرز ثبت شعب یا نمایندگان جدید.
  6. اعلاناتی که پس از ثبت باید به وسیله اداره ثبت اسناد به هزینه شرکت به عمل آید.
  7. تعرفه راجع به ترجمه و تصدیق صحت ترجمه

به موجب ماده 4 آیین نامه ی تنظیم امور نمایندگی بیمه، شخص حقیقی متقاضی اخذ پروانه نمایندگی بیمه باید واجد شرایط زیر باشد:

  • تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
  • اعتقاد به اسلام یا یکی دیگر از ادیان اسلامی کشور
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • نداشتن سوء پیشینه کیفری و همچنین نداشتن سابقه محکومیت به جرایم نام برده شده در ماده 64 قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری؛
  • داشتن گواهی پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دایم؛
  • داشتن حداقل مدرک کارشناسی در ر شته ی بیمه (و یا سایر رشته ها با گرایش بیمه) با شش ماه سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی، یا مدرک کارشناسی در رشته ی غیر بیمه و یک سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی و یا مدرک دیپلم با دو سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی

تبصره 1: متقاضیان فاقد سابقه کار مندرج در بند "و" به غیر از دارندگان مدرک کارشناسی در رشته بیمه (و سایر رشته ها با گرایش بیمه)، باید دوره آموزشی شامل اصول بیمه، آشنایی با رشته های بیمه، بازاریابی بیمه، قوانین و مقررات بیمه و رایانه (شامل آموزش مهارت های Internet- Word- Excel) را در مجموع، به میزان حداقل 80 ساعت در مرکز آموزشی شرکت بیمه، یا مرکز آموزش فنی و حرفه ای وزارت کار و امور اجتماعی و یا سایر مراکز آموزشی مورد تایید بیمه مرکزی ایران گذرانده و گواهی نامه قبولی را ارائه نمایند. علاوه بر این متقاضیان مذکور باید دوره کارآموزی را در شرکت بیمه مربوط طی نمایند. متقاضیان فاقد سابقه کار دارای مدرک کارشناسی در رشته بیمه (و سایر رشته ها با گرایش بیمه)، فقط دوره کارآموزی را در شرکت بیمه طی خواهند کرد.

تبصره 2: شرکت بیمه می تواند برای پذیرش نماینده، هر نوع شرایط رقابتی برای انتخاب نمایندگان برتر، از جمله برگزاری آزمون را تعیین و اعمال نماید.
مسئولیت احراز صحت شرایط لازم در مورد هر یک از متقاضیان اخذ پروانه نمایندگی بیمه بر عهده ی شرکت بیمه مربوط می باشد.

شرکت بیمه برای اعطای پروانه نمایندگی حقوقی باید موارد ذیل را بررسی و رعایت نماید:
1-تشکیل نمایندگی حقوقی به شکل شرکت سهامی خاص با مسئولیت تضامنی یا شرکت تعاونی؛
2-تایید اساسنامه نمایندگی توسط شرکت بیمه؛
3-انحصار فعالیت به نمایندگی بیمه؛
4-وجود حداقل سه عضو هیئت مدیره؛
5-داشتن حداقل 500 میلیون ریال سرمایه؛
6-ارائه گواهی نامه بانک حاکی از تادیه قسمت نقدی سرمایه،حداقل به مقدار 50 درصد کل سرمایه نماینده حقوقی؛
7-صورت کامل اسامی سهامداران،مدیران و میزان سهام هر یک از آن ها،
8-گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیران؛
9-داشتن مدیر عامل و عضو بیمه ای هیئت مدیره طبق شرایط مندرج در ماده 9 این آیین نامه؛
10-صورت جلسات مجمع عمومی موسس و هیئت مدیره
11-اظهارنامه ثبت نمایندگی حقوقی و تاییدیه نام آن.

به موجب ماده ی 7 آیین نامه مذکور، ثبت نمایندگی حقوقی و هرگونه تغییرات بعدی از جمله تغییر در مفاد اساسنامه، میزان سرمایه، ترکیب سهامداران، مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره آن، موکول به رعایت مقررات این آیین نامه و با مسئولیت و موافقت شرکت بیمه طرف قرارداد خواهد بود.
تبصره: شرکت بیمه موظف است قبل از ثبت نمایندگی حقوقی بیمه و هرگونه تغییرات بعدی آن،نظر بیمه مرکزی ایران را استعلام نماید. عدم اعلام نظر بیمه مرکزی ایران ظرف مدت 20 روز به معنای موافقت با ثبت نمایندگی حقوقی یا تغییرات بعدی آن خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

- ثبت شرکت در ارمنستان

- نحوه ثبت شرکت در کشور سوئد

در صورت نیاز به هر گونه مشاوره جهت ثبت شرکت بیمه، با متخصصین ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل فرمایید. 42143-021
مفتخریم که راهنمای شما در امور حقوقیتان باشیم.

واحدهای ثبتی

تغییرات: 09129352517
تاسیس: 09128578441
عمان: 09128330765
برند: 09129350317
کارت بازرگانی: 09120907459
کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
طرح صنعتی: 09128394102
اختراع و دانش بنیان: 09128579331

تماس با ما

جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
تهران، خیابان فاطمی، روبروی سازمان آب، پلاک 223، ساختمان فکر برتر
تلفن: 42143-021
021-42017
021-42037000
09128330765

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران