نکات مهم قبل از ثبت شرکت با مسوولیت محدود

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 
  • شرکت با مسوولیت محدود:

شرکت های با مسئولیت محدود از متداول ترین انواع شرکت های تجاری در ایران می باشند.به موجب ماده 94 قانون تجارت:"شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت،مسئول قروض و تعهدات شرکت است."

- ثبت شرکت آسانسوری

- ثبت شرکت در بندر عباس

- ثبت شرکت تبلیغاتی

به طوری که از تعریف مذکور بر می آید در شرکت های با مسئولیت محدود مسئولیت شرکا،درست مانند شرکت های سهامی محدود به آورده ی آنان است،ولی برخلاف شرکت های مذکور سرمایه به سهام مساوی تقسیم نمی گردد بلکه سرمایه در حقیقت مجموعه ای از سهم الشرکه شرکاست که لزومی برای تساوی آن در نظر گرفته نشده است. ثبت کلیه ی شرکت های مذکور در قانون تجارت(سهامی عام،سهامی خاص،با مسیولیت محدود،تضامنی نسبی،مختلط سهامی،مختلط غیر سهامی،تعاونی)الزامی و تابع مقررات قانون ثبت شرکت ها است.(م 195 ق ت)

  • خصایص شرکت:

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی موضوعاَ تجاری است و به عبارت دیگر،موضوع فعالیت آن نمی تواند چیزی جز امور تجاری باشد(ماده 94 قانون تجارت)از این نظر،شرکت با مسئولیت محدود با شرکت سهامی متفاوت است.چه شرکت سهامی می تواند برای امور تجاری یا غیر تجاری تشکیل شود و به اصطلاح یک شرکت شکلاَ تجاری است.(ماده 2 لایحه قانونی 1347)
به جز این ویژگی که شرکت سهامی را از دیگر شرکت های تجاری متمایز می کند،شرکت با مسئولیت محدود هم به شرکت های سرمایه نزدیک می شود و هم به شرکت های اشخاص.

  • نکات مهم قبل از ثبت شرکت با مسوولیت محدود:

1-حداقل تعداد شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود دو نفر خواهد بود(م 94 ق ت)
2-حداقل سرمایه با توجه به رویه و حداقل مبلغ دریافت حق الثبت یک میلیون ریال می باشد.
3-در اسم شرکت باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود والا آن شریک در مقابل اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع مقررات آن خواهد بود.
4- همچنین اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد و الا شریکی که اسم او در اسم شرکت  قید شده ، در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت(م 95 ق ت).
5-"شرکت با مسئولیت محدود"وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.
6-در شرکت نامه باید سهم الشرکه غیر نقدی هر یک از شرکاء به صراحت تقویم و تعیین شود.
7-انتخاب روزنامه برای درج آگهی های دعوت شرکت در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
8-شرکاء به نسبت قیمتی که در حین تشکیل شرکت برای سهم الشرکه های غیر نقدی معین شده در مقابل اشخاص ثالث مسئولیتی تضامنی دارند.
9-انتقال سهم الشرکه به موجب سند رسمی خواهد بود(م 103 ق ت)
10-در هر شرکت با مسئولیت محدود که تعداد شرکا بیش از 12 نفر باشند،باید دارای هیات نظار بوده و هیات نظار لااقل سالی یک مرتبه مجمع عمومی شرکاء را تشکیل دهد.(م 109 قانون تجارت)
11-اوراق تقاضانامه و شرکت نامه به دلیل بهادار بودن صرفاَ می بایست از محل اداره ثبت شرکت ها تهیه گردند.
لازم به ذکر است مسوولیت شرکاء در مقابل دعاوی ناشی از مقررات فوق 10 سال از تشکیل شرکت است وشرکت با مسوولیت محدود چنانچه بدون رعایت مفاد مندرج در بندهای 5 و 6 فوق تشکیل شود باطل و از درجه اعتبار ساقط است لیکن شرکاء در مقابل اشخاص ثالث حق استناد به این بطلان را ندارند ومسوولیت بطلان نیز متوجه شرکایی است که بطلان مستند به عمل آن ها است و هیات نظار و مدیرانی که در این رابطه قصور خدمت دارند نیز متضامناَ در قبال شرکای دیگر واشخاص ثالث نسبت به خسارات ناشی از این بطلان مسئول خواهند بود.

  • حد نصاب برای اتخاذ تصمیم:

هر یک از شرکاء به نسبت سهمی که در شرکت دارد دارای رای خواهد بود مگر این که اساسنامه ترتیب دیگری مقرر داشته باشد.تصمیمات مجمع عمومی عادی شرکت باید با اکثریت حداقل نصف سرمایه اتخاذ شود.اگر در دفعه اول این اکثریت حاصل نشد در دفعه دوم تصمیمات با اکثریت عددی شرکاء(نصف عده حاضر در جلسه) صرفنظر از میزان سهام آن ها اتخاذ می شود.هر چند اساسنامه می تواند ترتیب دیگری مقرر نماید.
در مجمع عمومی فوق العاده که برای تغییر اساسنامه شرکت تشکیل میشود تصمیمات با اکثریت عددی دارندگان سه چهارم سرمایه معتبر خواهد بود مگر اینکه اساسنامه ترتیب دیگری مقرر نموده باشد.

  • هیات نظار:

چنانچه تعداد شرکای شرکت با مسوولیت محدود بیش از 12 نفر باشد در این جا باید هیات نظارت تعیین شود.این هیات که توسط مجمع عمومی انتخاب می شود باید حداقل سالی یک بار مجمع عمومی صاحبان سهام را تشکیل داده و گزارش سالیانه خود را ارائه نماید.
هیات نظارباید به محض انتخاب در خصوص مفاد مواد 96 و 97 قانون تجارت در خصوص تشکیل شرکت(پرداخت سرمایه نقدی و تعیین تقویم و تسلیم فهرست سرمایه غیرنقدی شرکاء)تحقیق و از صحت موارد مذکور یقین حاصل نماید.چرا که در غیراین صورت در قبال خسارت احتمالی شرکاء و اشخاص ثالث مسوولیت خواهد داشت.ضمناَ هیات نظارت همچنین می تواند مجمع عمومی فوق العاده را نیز برای تشکیل جلسه دعوت نماید.

  • نکته:

در ارتباط با سهم الشرکه های غیر نقدی،لازم است اضافه شود که اشخاص ذیل کلاهبردار محسوب می شوند:
_موسسن و مدیرانی که برخلاف واقع،پرداخت تمام سهم الشرکه نقدی و تقویم وتسلیم سهم الشرکه غیرنقدی را در اوراق و اسنادی که باید برای ثبت شرکت بدهند اظهار کرده باشند.
_کسانی که به وسایل متقلبانه،سهم الشرکه غیر نقدی را بیش از قیمت واقعی آن تقویم کرده باشند.
_منظور از کلاهبردار محسوب شدن،این است که عمل اشخاص مزبور"در حکم کلاهبرداری"بوده و به مجازات کلاهبردار محکوم خواهند شد.
علاوه بر موسسین شرکت و مدیران مربوط،کارشناسانی نیز که متقلبانه یعنی با سوء نیت،سهم الشرکه غیرنقدی را بیش از قیمت واقعی آن،قیمت گذاری نمایند کلاهبردار محسوب شده و از این لحاظ قابل تعقیب خواهند بود.
"گروه فکر برتر "
مجموعه ای متشکل از برترین متخصصان با بهره گیری از خدمات بهینه
با ارائه خدمات حرفه ای کارآمد، در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.
راه های ارتباطی ما:

  • شماره تماس:42143-021
  • سامانه ی پیامکی: 100042143
  • تماس با مشاوران ارشد از طریق شماره های مندرج در سامانه
  • سامانه ی تخصصی ثبت شرکت فکر برتر http://companyregister.ir
  • پست الکترونیکی به نشانی info@ companyregister.ir

آدرس:تهران،خیابان ولیعصر،تقاطع نیایش،بلوار اسفندیار،پلاک 90

واحدهای ثبتی

تغییرات: 09129352517
تاسیس: 09128578441
عمان: 09128330765
برند: 09129350317
کارت بازرگانی: 09120907459
کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
طرح صنعتی: 09128394102
اختراع و دانش بنیان: 09128579331

تماس با ما

جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
تهران، خیابان فاطمی، روبروی سازمان آب، پلاک 223، ساختمان فکر برتر
تلفن: 42143-021
021-42017
021-42037000
09128330765

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران