در ابتدا جهت آشنایی ذهن خوانندگان، ابتدا به مفهوم مشارکت و شرکت های کنسرسیوم و جویینت ونچر اشاره ای خواهیم داشت.
هر گاه دو یا چند نفر در مالی به نحو اشاعه ( مثلاَ درصدی یا دانگی ) مالک باشند، در آن مال شریک هستند. ( م 571 ق. م ) . بنابراین، مادام که اموال افراد از هم جداست، حتی اگر برای انجام طرحی قرار مشارکت گذارده باشند، شریک نیستند و می توانند به قرار خود عمل نکنند، ولو آنکه نام قرار خویش را قرارداد گذارده باشند. اما اگر این قرارها به نحو محکمی و مثلاَ کتبی و با امضاء گذارده شده و برخی از طرف ها اقداماتی را بر اساس آن انجام داده یا هزینه هایی را تحمل کرده باشند، و سپس یکی از طرف ها نخواهد به قرار خویش عمل کند باید خسارت سایرین را جبران کند. به هر حال اداره مال مشترک باید با اجازه تمام شرکاء باشد. مشارکت به شکل فوق به " مدنی " معروف است و شخصیت حقوقی ندارد یعنی خود مشارکت، نمی تواند طرف قرارداد واقع شود بلکه شرکا هستند که دارای حق و تکلیف خواهند بود.
سود حاصل از مشارکت باید به تناسب سرمایه اعم از نقد و غیرنقد تقسیم شود و اگر برخی طرف ها علاوه بر سرمایه، کار و خدماتی نیز انجام دهند ، می توانند اجرت آن را جداگانه از شرکا نقداَ دریافت کند یا با توافق با سایرین، آن را به عنوان یکی از اقلام هزینه ها محسوب و برداشت کنند و در باقیمانده ( سود ) ، به تناسب سرمایه خود شریک باشند.
در طرح های بزرگ و مناقصات عمده، مثلاَ برای ساخت نیروگاه یا طرح های سنگین دیگر که به لحاظ مالی و فناوری واجد اهمیت است، معمولاَ چند شرکت فنی، مالی ، و اجرایی با یکدیگر تحت عنوان کنسرسیوم (Consortium ) یا جویینت ونچر (joint Venture ) تشریک مساعی و سرمایه گذاری می کنند و یک طرح کامل را به همراه بهای آن به برگزار کننده مناقصه پیشنهاد می نمایند.
ممکن است تقش تامین مالی، در قالب فاینانس که در واقع وام است ظاهر شود و از آن جا که برنده شدن در مناقصه برای طرف های خارجی متضمن سود و در جهت اشتغال و رونق اقتصادی آنان است، چه بسا نرخ بهره ناچیزی را برای سرمایه منظور کنند و احیاناَ سود خود را از طریق دیگری، مثلاَ سهامدار بودن در شرکت مجری و یا سایر صورت ها، تامین نمایند.
در صورتی که یکی از این مشارکت ها برنده شود، معمولاَ پس از آن برای حسن مدیریت طرح و انجام صحیح امور، مشترکاَ یک " شرکت تجاری " یا شرکت پروژه تاسیس می کنند. مدت شرکت مزبور ممکن است محدود باشد به زمان انجام همان طرح. شرکت تاسیس شده بدون آنکه تعهدات کنسرسیوم در برابر کارفرما تغییر کند، مسئولیت اجرای طرح را به عهده می گیرد.
از مطالب اخیر ضمناَ این نکته روشن می شود که مفهوم شرکت یا مشارکت در اموال، متفاوت است با مفهوم " شرکت " به عنوان یک موسسه تجاری.
- مدارک لازم جهت ثبت شرکت کنسرسیوم و جوینت ونچر
1) تکمیل فرم درخواست ثبت شرکت
2) دو نسخه مدارک ثبتی شرکت شامل ( اساسنامه ، اظهارنامه ، شرکتنامه )
3) اخذ مجوز شرکت
4) اخذ گواهی روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات شرکت ( در صورت وجود )
5) گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضای هیات مدیره
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره می توانید با ما تماس حاصل فرمایید.
ثبت شرکت فکر برتر، با بهره گیری از متخصصان مجرب و توانمند آماده ارائه ی خدمات به شما متقاضیان عزیز می باشد.