شش نکته کلیدی در ثبت برند

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

برند و ثبت برند نکته مهمی است که این روزها فکر بعضی از افراد را به خود مشغول کرده است. بیشتر مواقع ، در هنگام ثبت نمودن برند به جزئیات کمتر اهمیت داده می شود. اما باید به این نکته توجه داشت که اطلاع کامل از اصول و قواعد حاکم بر ثبت، در روند کاری شما بسیار مهم است. برای این منظور ما 6 نکته کلیدی در ثبت کردن برند را برای شما بیان می کنیم.

1- در انتخاب علامت تجاری و برند دقت به خرج دهید.

علامت تجاری یا اصطلاحاَ برند می تواند برای کسب و کار شما بسیار کارآمد و موثر باشد . بنابراین اگر می خواهید برند فوق العاده ای برای بیزینس خود داشته باشید، لازم است تا در انتخاب آن دقت به خرج دهید. در هنگام انتخاب نام برند به موارد ذیل توجه داشته باشید :
- نام برند باید برای مخاطبان و مشتریان جذاب و متفاوت باشد .
- برند انتخابی نباید مشتری را از لحاظ جنس یا مبدا علامت به اشتباه اندازد.
- برندی که برای ثبت ارائه می شود، از نظر شکلی باید جدید و ابتکاری بوده و سابقه ثبت و استعمال توسط دیگران را نداشته باشد.
- از انتخاب نام هایی که محدودکننده فعالیتتان است خودداری کنید.
- از انتخاب علائم طولانی و مبهم بپرهیزید.
- نام مورد نظر می بایست از نظر فرم و شکل، ثبت آن امکان پذیر باشد. توضیح آنکه علائم ممکن است به صورت نقش، تصویر ، رقم ، حرف ، عبارت ، مهر ، لفاف باشد. در ایران ، ثبت علائم صوتی و بویایی امکان پذیر نیست .
یکی از اشکالاتی که وجود دارد این است که برخی افراد نامی را انتخاب می کنند ولی به دلیل عدم اطلاع از محدودیت های برند ، موفق به ثبت آن نمی شوند. به موجب ماده 32 قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب 7 / 8/ 1386 ، ثبت علامات ذیل ممنوع می باشد :
الف- نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز سازد.

ثبت برند در فکر برتر


ب- خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج- مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند.
د- عین یا تقلید نشان نظامی ، پرچم یا سایر نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمان های بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده اند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آن که توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه- عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.
و- عین یا شبیه آن قبلاَ برای خدمات غیر مشابه ثبت و معروف شده باشد. مشروط بر آن که عرفاَ میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
ز- عین علامتی باشد که قبلاَ به نام مالک دیگری ثبت شده و با تاریخ تقاضای آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.

2- پیش از ثبت از برندتان استعلام بگیرید .

قبل از ثبت برند ، شما می بایست از برند مورد نظرتان استعلام بگیرید تا مطمئن شوید برند شما ابتکاری بوده و قبلاَ به ثبت نرسیده است. چرا که اگر بدون بررسی های لازم نامی را انتخاب کنید و بعد متوجه شوید که قبلاَ به ثبت رسیده و مشابه سایر برندهای دیگر بوده است ، مجبور خواهید شد نام برندتان را تغییر دهید. به همین دلیل، لازم است از ابتدای کار به این موضوع توجه داشته باشید.
به منظور حصول اطمینان از عدم ثبت نام برند پیشنهادی خود می توانید به پایگاه اینترنتی روزنامه رسمی کشور به نشانی http://rrk.ir مراجعه فرمایید و یا با کارشناسان ما در فکربرتر تماس حاصل نمایید.

3- ثبت برند الزامی نیست .

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که آیا ثبت کردن برند اجباری است یا اختیاری ؟
به موجب قانون، این کار اختیاری است، مگر در مواردی که دولت آن را اجباری کند. بنابراین انجام این کار مطابق آئین نامه آن اجباری نمی باشد. یعنی اگر کسی برندی برای کالای خود انتخاب کرد و استعمال نمود ولی آن را به ثبت نرساند قانون وی را الزام نمی کند. اما حق انحصاری علامت ، برای آن ها تنها در صورتی امکان پذیر است که آن را به ثبت داده باشند. بدین ترتیب ، اشخاصی که برند مورد استفاده خود را ثبت نکرده باشند قانوناَ نمی توانند از استفاده اشخاص دیگر از آن علامت جلوگیری کنند.

ثبت برند


مطابق مصوبه سوم اردیبهشت 1328 هیات وزیران ، ثبت برند برای هر کدام از این موردها الزامی می باشد :
الف- داروهای مخصوص مورد استعمال پزشکی
ب- مواد غذایی که در پوشش و ظرف های ویژه ارائه می گردند .
ج- آب های گازدار
د- لوازم آرایشی که جهت استفاده مستقیم روی پوست انسان به کار گرفته می شود.
تمامی اجناس فوق ، اعم از آنکه در ایران ساخته شده یا در خارج ساخته شده و وارد کشور شود و در بازار تحت اسم مشخصی که بر روی برچسب آن زده می شود، در معرض فروش قرار گیرد باید دارای علامت صنعتی یا تجاری بوده و در روی برچسب به نکات ذیل تصریح شود : الف- اسم تجاری و نشانی سازنده جنس، با قید کشور مبدا ب- شماره ثبت علامت در ایران و شماره و تاریخ اجازه وزارت بهداشت و درمان و امور پزشکی برای ساختن و یا به معرض فروش گذاشتن جنس در ایران .
4- ثبت برند مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است.
برای ثبت نمودن برند مورد نظر در ابتدا می بایست به پایگاه اینترنتی مالکیت صنعتی ( قسمت ثبت علائم تجاری ) به نشانی http://iripo.ssaa.ir مراجعه نمایید و با تکمیل فرم اظهارنامه الکترونیکی و ارسال ضمائم از طریق سامانه ، مراحل ثبت علامت را آغاز نمایید. بررسی اظهارنامه صرفاَ بر اساس اولویت زمان ثبت آن ها در سامانه می باشد. لذا حضور متقاضیان محترم در اداره تاثیری در فرآیند انجام کار ندارد.
پاسخ اداره صرفاَ از طریق بخش پیگیری اظهارنامه و خلاصه پرونده قابل مشاهده است.
تمامی هزینه ها برای اظهارنامه با مالک ایرانی صرفاَ از طریق همین سامانه قابل پرداخت است. لذا امکان درخواست هایی که هزینه مربوطه در بانک پرداخت شده باشد وجود ندارد.
نتایج حاصل از بررسی اظهارنامه یکی از موارد ذیل خواهد بود :
الف- ابلاغیه رد اظهارنامه
ب- ابلاغیه رد بخشی از موارد خواسته شده در اظهارنامه
ج- آگهی نوبت اول ( آگهی تقاضای ثبت )
چند نکته حائز اهمیت :
الف) در صورتیکه سابقه ای مشابه علامت مورد تقاضا نباشد یا سابقه از مصادیق علائم غیرقابل ثبت نباشد مراتب منتهی به آگهی تقاضای ثبت علامت ( آگهی نوبت اول ) می گردد . پس از گذشت 30 روز از تاریخ چاپ آگهی نوبت اول در روزنامه رسمی، اگر نسبت به ثبت علامت اعتراضی به اداره مالکیت صنعتی واصل نگردیده باشد، متقاضی ثبت می تواند از اداره مذکور تقاضای ثبت نهایی برند را بنماید. در این حالت سند نهایی برند به نام متقاضی صادر می گردد.
ب) تمام مراحل ثبت برند به صورت اینترنتی انجام می شود به جز مرحله آخر که شما برای تشکیل پرونده و ثبت نهایی باید شخصاَ حضور داشته باشید و کارهایتان را به صورت حضوری انجام دهید.
ج) هزینه ثبت نمودن برند تا حدود زیادی به این بستگی دارد که شما در چند طبقه تجاری به صورت هم زمان ثبت نام کرده و خواستار ثبت علامت تجاری باشید.
5- در صورتی که برندتان به لاتین باشد، باید کارت بازرگانی داشته باشید.
ثبت کردن برند می تواند به فارسی باشد و یا به لاتین و یا به هر دو شکل انجام شود. اما متقاضیانی که می خواهند برندشان را به صورت لاتین ثبت کنند، باید کارت بازرگانی داشته باشند.
6- برندتان را هر ده سال یک بار تمدید کنید.
برندها تاریخ انقضا دارند. این موضوعی است که دارندگان برند باید آن را در نظر داشته باشند. علائمی که به ثبت می رسند، از تاریخ تسلیم اظهارنامه حمایت خواهند شد و مدت اعتبار علامت ثبت شده ، ده سال است ولی صاحب برند می تواند ثبت کردن برند را تا شش ماه پس از انقضای مدت اعتبار آن، هر ده سال یک بار تجدید نماید. در این صورت حق استعمال انحصاری ده سال با صاحب برند خواهد بود و به همین طریق، هر تجدید ثبت ، حق مزبور را برای ده سال دیگر تضمین می کند.
از انتخابتان متشکریم.
هم چنین بخوانید :
مدارک مورد نیاز ثبت برند
- لیست طبقه بندی علائم تجاری

تماس جهت پیگیری روند اجرایی قرارداد منعقد شده

ارتباط با فکر برتر : 02142037000
آدرس: جردن، بالاتر از اسفندیار پلاک۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)

تماس به جهت اخذ مشاوره از کارشناسان:

مدیریت و فروش: 02142143
ثبت شرکت در عمان: 09128330765
ثبت شرکت: 09128578441
تغییرات: 09129352517
ثبت برند و نام تجاری: 09129350317
اخذ و تمدید کارت بازرگانی: 09120907459
اخذ کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
ثبت طرح : 09128394102
ثبت اختراع دانش بنیان: 09128579331
آدرس:
جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
ارتباط با فکر برتر : 02142037000 

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران