- اظهارنامه مالیاتی چیست؟
کارنامه مالی یک سال کاری اشخاص حقیقی یا حقوقی که جهت محاسبه مالیات به اداره امور مالیاتی تسلیم می شود را اظهارنامه مالیاتی گویند.شرکت ها پس از شروع فعالیت می بایست در 4 ماه اول هر سال اظهارنامه مالیاتی ارائه بدهند.برای مثال کارکرد سال 91 خود را در دفاتر و صورت های مالی باید از ابتدای فروردین 92 تا انتهای تیرماه 92 به دارایی دهند.پیشنهاد ما به شما این است که حتماَ این کار انجام شود و در صورتیکه کارکردی هم نداشتید دفاتر سفید و اظهارنامه سفید ارسال نمایید.این کار بسیار ساده بوده و از طریق پست هم انجام می شود.اما چنانچه، سازمانی با داشتن فعالیت،اظهارنامه و دفاتر خود را به صورت صوری و برای نشان دادن عدم فعالیت خود سفید تحویل دهد به دلیل تخلف شامل علی الراس می شود.
نحوه ی ارائه ی اظهارنامه مالیاتی:
شیوه ی ارائه ی اظهارنامه به صورت خود اظهاری می باشد. مودیان می بایست با داشتن کد اقتصادی 16 رقمی اطلاعات خود را به صورت الکترونیکی از طریق پیش ثبت نام در سامانه مالیاتی وارد و اقدام به گرفتن اظهارنامه مالیاتی نمایند.
بنابراین، شخص با قید کردن میزان درآمد خود مالیات لازمه را پرداخت می نماید.لازم به ذکر است چنانچه در محاسبه سود و زیان اشتباه شده باشد با ارائه مدارک لازم به مدت یک ماه از تاریخ انقضای تسلیم اظهارنامه جهت رفع اشتباهات زمان داده می شود.
- شرایط ارسال الکترونیکی اظهارنامه مودیان حقوقی:
تسلیم الکترونیکی اظهارنامه این دسته از مودیان با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام و در صورت تکمیل اطلاعات ثبت نام امکان پذیر می باشد.بنابراین،ضروری است مودیان حقوقی نسبت به تکمیل ثبت نام،رفع ایرادات احتمالی این مرحله از طریق سامانه عملیاتی مودیان به نشانی http://tax.gov.ir اقدام نمایند. چنانچه حتی یک مورد مغایرت قابل اثبات در دفاتر باشد مالیات شرکت علی الراس خواهد شد.
- علی الراس به چه معنی است؟
هنگامیکه اداره دارایی به دلایل مختلف نتواند مالیات یک مجموعه که به آن مالیات تعلق می گیرد را محاسبه نماید،دارایی خودش راساَ وارد عمل شده و اولاَ دفاتر شرکت را اگر ارائه شده باشد رد می کند و ثانیاَ مالیات شرکت را بصورت خودجوش محاسبه خواهد کرد.
- دلایل علی الراس شدن:
1-مدارک و گزارشات مورد نظر با توجه به درخواست ممیز و یا کارشناس مالیاتی ارائه نشود.
2-حساب سود و زیان و ترازنامه در آن وجود نداشته باشد.
3-در صورتی که به نظر اداره امور مالیاتی مدارک مثبته غیر قابل رسیدگی باشد.(به این معنی که دفاتر مورد قبول هستند اما هزینه مورد قبول نیست و یا بنا به نظر ممیز مطابق با قوانین حسابداری نیست).
طبق ماده 1 قانون مالیات های مستقیم،اشخاص ذیل ملزم به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات می باشند.
1-اشخاصی که در ایران اقامت دارند و داخل یا خارج از کشور دارای فعالیت هستند.
2-کلیه اشخاصی که به صورت حقیقی یا حقوقی به فعالیت خود مشغولند.
3-اشخاصی که خارج از ایران اقامت دارند و درآمد و فعالیت آن ها از طریق ایران می باشد.
4-کلیه اشخاص غیرایرانی چه به صورت حقوقی و چه به صورت حقیقی در ایران فعالیت دارند و از طریق ارائه تعلیمات،واگذاری امتیازات و ....موفق به کسب درآمد شدند.
- طبق ماده 2 قانون مذکور،؛اشخاص ذیل مشمول پرداخت مالیات های موضوع این قانون نیستند.
1-موسسات و وزارتخانه های دولتی
2-شهرداری ها
3-سازمان هایی که دولت بودجه ی آن ها را مشخص می کند.
- مدارک مورد نیاز برای اظهارنامه مالیاتی:
_مدارک شناسایی افرادی که دارای حق امضا هستند.
_مدارک شرکت
_اجاره نامه
از همراهیتان سپاسگزاریم.
در انتها،خاطر نشان می شویم،شرکت دارای مسایل مالیاتی بسیار ساده و بی دردسر است. فقط شما نیاز به مشاوری دارید تا کلیه امور مربوطه را به شما یادآوری نماید.مشاوران ما در مجموعه فکر برتر،با تسلط کاملی که به قوانین و اصول حقوقی دارند، یارای شما در این امور می باشند.چنانچه،افتخار همکاری با شما مدیر محترم را داشتیم حتماَ از طریق SMS به صورت دوره ای به شما اطلاع رسانی خواهیم نمود.این اطلاع رسانی رایگان بوده و شما تصمیم گیرنده هستید که شخصاَ این کار را انجام دهید یا به ما بسپارید.
با ارائه خدمات حرفه ای کارآمد، در خدمت شما عزیزان هستیم.
پل ارتباطی ما
- شماره تماس:42143-021
- سامانه ی پیامکی: 100042143
- تماس با مشاوران ارشد از طریق شماره های مندرج در سامانه
- سامانه ی تخصصی ثبت شرکت فکر برتر http://companyregister.ir
- پست الکترونیکی به نشانی info@ companyregister.ir
آدرس:تهران،خیابان ولیعصر،تقاطع نیایش،بلوار اسفندیار،پلاک 90