احتمالا بارها در مکالماتی که به تجارت، صنعت و یا اقتصاد مربوط هستند، واژگان کنسرسیوم و جوینت ونچر را شنیده اید. آیا با ماهیت آن نیز آشنا هستید؟ ما در این مطلب به ارائه توضیحاتی در رابطه با ثبت کنسرسیوم و جوینت ونچر می پردازیم لطفا با ما همراه باشید.
کنسرسیوم چیست؟
کنسرسیوم در واقع واژه لاتینی است به معنای شراکت و اتحاد چند فرد یا شرکت، سازمان، نهاد، یا ترکیبی از آن ها، که برای رسیدن به یک هدف، فعالیت های خود را هماهنگ می سازند و حتی یا منابع شان را نیز جهت انجام سود اوری بیشتر ادغام می کنند .
البته کنسریوم برای پروژهای عظیم و خاصی مانند ساخت هواپیما، احداث پل و... در مدت محدود پروژه تشکیل می شود و با اتمام پروژه نیز منحل می گردد.
اما جوینت ونچر و یا به عبارتی مشارکت انتفاعی، به یک واحد تجاری مشترک اطلاق می گردد که با گرد هم آیی چند شرکت یا فرد و یا ترکیبی از آنها برای هدف مشخص تجاری، مالی یا فنی تشکیل شده است و معمولا محدودیت زمانی ندارد. بهترین مثال در مورد جوینت ونچر، اتحاد چندین شرکت برای پروژ های نفتی می باشد.
جوینت ونچر دارای دو دسته بندی اصلی می باشد با عنوان عام و خاص.
جوینت ونچر خاص، مجموعه ای است که در آن دو یا چند شرکت تجمیع می شوند تا در قالب جدید فعالیت تجاری مشخص و مشترکی را دنبال نمایند.
جوینت ونچر عام نیز نوع دیگری از همکاری بین دو یا چند شرکت است ،که شامل هر گونه فعالیتی باشد، بطور مثال مواردی مانند ،توسعه مشترک محصولات.
همچنین جوینت ونچر از نظر نحوه تشکیل نیز به دو دسته (جوینت ونچر قراردادی و جوینت ونچر شرکتی) تقسیم می شود:
جوینت ونچر قراردادی در این نوع طرفین برای شروع فعالی اقدام به ثبت شرکت جدید نمی نمایند و مجموعه های جوینت ونچر قراردادی تنها بر اساس قرارداد همکاری یا قرارداد فعالیت مشترک تشکیل می گردد و به همین دلیل است که از واژه قرار دادی برای آن استفاده می شود.
در این شرایط هر کدام از طرفین قرارداد مسئولیت انجام قسمتی از فعالیت تعیین شده را بر عهده می گیرند و با نام و مسئولیت خود بخشی از فعالیت را به انجام میرساند و وظیفه نظارت بر این فعالیت ها نیز بر عهده کمیته مدیریت مشترکی می باشد .
اما در نوع دیگر با عنوان جوینت ونچر شرکتی تنها در صورت تاسیس شرکت تجاری، همکاری صورت خواهد گرفت و طرفین قرارداد آوردههای خود را در این بنگاه متمرکز میکنند و کلیه امور شرکت در این بنگاه اقتصادی انجام میپذیرد.
مدارک مورد نیاز جهت تشکیل شرکت های کنسرسیوم و یا جوینت ونچر
1- توافقنامه یا تفاهم نامه همکاری مقدماتی که در ان باید (تنظیم نامه، هدف) وتعیین جهارچوب اصل همکاری و مشارکت طبق مجموعه مقررات واصول کلی، اهداف مشترکی که در پیشبرد پروژه می باشد نوشته شده باشد.
2- تنظیم و ارائه قرارداد سرمایه گذاری مشترک که در این قرارداد به مورادی از قبیل اطلاعات متقاضی، نوع فعالیت، مدت فعالیت، سود و زیان، مسئولیت ناشی از نقض تعهد طرفین، خرید و فروش، نحوه حل اختلافات و... اشاره می گردد.
ثبت شرکت کنسرسیوم و جوینت ونچر:
در ضمن توجه داشته باشید که جونت ونچر و کنسرسیوم را می توان در قالب های رایج سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود به ثبت رساند.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت های کنسرسیوم، جوینت ونچر:
1-ارائه دو نسخه از مدارک ثبتی شرکت شامل ( اساسنامه، اظهارنامه، شرکتنامه)
2-ارائه تکمیل فرم درخواست ثبت شرکت
3-ارائه مجوزهای ثبت شرکت
4-ارائه اخذ گواهی روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات شرکت (در صورتی که در شرکت تغییراتی صورت گرفته باشد)
5-ارائه گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضای هیات مدیره از مراکز پلیس +10
از همراهی شما عزیزان صمیمانه سپاسگزاریم.
فکر برتر برترین مجموعه ارائه دهنده خدمات ثبتی در کشور. 42143-021