برای ورود در بحث، لازم است ابتدا توضیح مختصری راجع به دفاتر خدمات مسافرتی ارائه گردد . سپس ضوابط قانونی تاسیس این شرکت را مورد بررسی قرار می دهیم .
به موجب ماده 1 آیین نامه تاسیس آژانس هواپیمایی، دفترهای خدماتی عبارت است از:
الف – دفتر خدمات مسافرتی که در زمینه تنظیم برنامه های مسافرتی ، فروش بلیط مسافرت ، ذخیره مکان و هرگونه اقدام دیگر مربوط به خدمات ترابری مسافر به طور مستقیم یا غیر مستقیم با رعایت قوانین و مقررات راه و ترابری فعالیت می نماید.
ب – دفتر خدمات سیاحتی – جهانگردی که در زمینه اخذ روادید، تنظیم و انجام مسافرت گروهی داخلی و خارجی ، ذخیره مکان و هرگونه خدمات ایرانگردی و جهانگردی با رعایت قوانین و مقررات ایرانگردی و جهانگردی فعالیت می کند.
پ – دفتر خدمات زیارتی که در زمینه ثبت نام ، تنظیم و انجام خدمات موضوع بند (الف) ماده یک این آئین نامه بپردازد باید مجوز مربوط را از وزارت راه و ترابری اخذ نماید و هر شخص حقیقی یا حقوقی که قصد انجام خدمات موضوع بندهای (ب) و (پ) ماده یک این آئین نامه را دارد باید مجوز لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب نماید.
تبصره : صدور کلیه مجوزهای موضوع این ماده برای یک شخص نیز بلامانع است.
مجوز ثبت آژانس هواپیمایی
نظر به بخشنامه ی شماره ی133680 /93 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مورخ24/ 8 / 1393و سایر مستندات مندرج در متن ، برای فعالیت در موضوعات ذیل نیاز به اخذ مجوز از مراجع مربوطه است :
1- موضوع فعالیت مربوط به حج و زیارت
موضوع فعالیت تصدی به امور زیارتی از جمله ثبت نام و تنظیم مسافرت های زیارتی و ذخیره ی مکان و هرگونه خدمات زیارتی، ارائه ی خدمات زیارتی به زائران کشورهای اسلامی، برگزاری هرگونه تورهای زیارتی و سیاحتی و دینی، ارائه ی خدمات زیارتی به زائران کشورهای اسلامی، برگزاری هرگونه تورهای زیارتی و سیاحتی و دینی
_ نام های درخواستی نیاز به مجوز:
زیارتی،حج، مسافرت یا سفر و یا تورهای زیارتی، مسافرت یا سفر و یا تورهای دینی
_ مرجع صدور مجوز:
سازمان حج و زیارت
2- موضوعات فعالیت مربوط به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری
- موضوع فعالیت تصدی به انجام خدمات مربوطه به ایرانگردی و جهانگردی از قبیل تنظیم مسافرت گروهی و گشت های داخلی و خارجی و به طور کلی هرگونه فعالیت و خدمات ایرانگردی و جهانگردی و طرح های گردشگری
- تصدی به فعالیت های دفاتر گردشگری،تصدی مراکز اقامتی،مراکز پذیرایی و ایجاد موزه
- خرید و فروش و نگهداری و تبلیغ و ورود دستگاه های فلز یاب
_ نام های درخواستی نیاز به مجوز:
گردشگری، میراث فرهنگی، توسعه ی گردشگری، ایرانگردی، جهانگردی
_ مرجع صدور مجوز:
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی
نکته: برخی از موضوعات مرتبط به ایرانگردی و جهانگردی و زیارتی از سه مرجع(سازمان حج و زیارت و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان هواپیمایی)مستلزم اخذ مجوز می باشد و برخی دیگر از یک و یا دو مرجع مذکور که شرایط آن با توجه به آئین نامه ی نطارت بر فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی،سیاحتی و جهانگردی و زیارتی مشخص می گردد.
نام شرکت خدمات مسافرتی
نام و نشان دفتر خدماتی باید دارای مفهوم متناسب با فعالیت دفتر بوده و از نامهای غیر متعارف نباشد.
لازم به ذکر است، اشخاص حقوقی که ثبت نام پیشنهادی آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارائه تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها،به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم نمایند.
نام پیشنهادی اشخاص حقوقی در موارد ذیل قابل تایید نمی باشد:
1- نام هایی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارند.
2- نام هایی که در آن از اسامی،عناوین و اصطلاحات بیگانه استفاده شده باشد.
3- نام هایی که مخالف موازین شرعی،نظم عمومی و یا شامل واژه های بی معنا یا الفاظ قبیحه و مستهجن و خلاف اخلاق حسنه باشد.
4- نام یا نام اختصاری یا حروفی که رسماَ متعلق به دولت باشد از قبیل ایران،کشور،ناجا،نزاجا،مگر با ارائه مجوز از مقام صلاحیت دار دولتی؛
5- هنگامی که در یک نام پیشنهادی،ترکیبی از دو واژه فارسی،تداعی کننده یک واژه بیگانه باشد امکان ثبت آن وجود ندارد.
شرایط تاسیس آژانس هواپیمایی
الف- ضوابط کلی:
ارائه محل مناسب برای دفترکار
معرفی مدیر فنی.
ارائه نام و نشان دفتر
سپردن تضمین
ب – شرایط اشخاص حقوقی :
تابعیت ایران
متدین به دین اسلام یا سایر ادیان به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی.
عدم اعتیاد به مواد مخدر بنا به تائید مراجع ذیصلاح
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری.
داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از آن برای متقاضیان مرد.
داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی.
نداشتن اشتغال دیگر که مانع فعالیت مورد نظر باشد.
داشتن حداقل 25 سال سن 0
داشتن حداقل 3 سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت مورد نظر و صلاحیت شغلی
نکته– مجوز تاسیس و فعالیتی دفتر برای اتباع بیگانه فقط در قالب اشخاص حقوقی و با رعایت قوانین و مقررات مربوط صادر می شود
باشند:
الف – مساحت دفتر 40 الی 70 مترمربع (با توجه به میزان تقاضا و موقعیت به تشخیص مرجع صدور مجوز)
ب – کاربری تجاری یا اداری محل دفتر
پ – ارائه مدرک معبتر رسمی مبنی بر تصرف مالکانه یا استیجاری محل دفتر
وفق ماده 8 آیین نامه، متقاضیان تاسیس دفتر باید یک نفر را به عنوان مدیر فنی به مراجع مربوط حسب مورد معرفی نمایند، مدیر فنی ضمن دارا بودن شرایط بند(پ) ماده (4) این آئین نامه باید دارای شرایط زیر باشد:
آشنایی کامل به یکی از بانهای خارجی ترجیحا” انگلیسی و در مورد متقاضیان بند(پ) ماده یک ترجیحا” عربی.
ارائه گواهینامه فارغ التحصیلی از آموزشگاهها و مراکز آموزش عالی و مدارس حرفه ای خدمات مسافرتی و سیاحتی – جهانگردی یا مراکز آموزشی وزارتخانه های مرتبط
تبصره – فعالیت اتباع خارجی در سمت مدیرفنی منوط به دارا بودن پروانه معتبر اشتغال و تایید صلاحیت فنی آنها به وسیله مرجع صادر کننده مجوز است .
متقاضیان مجوز تاسیس دفتر مکلف است تضمین معتبر به میزان حداقل پنجاه میلیون ریال برای هر مجوز به مرجع صدور مجوز به عنوان حسن انجام کار و تضمین تعهد تسلیم نماید. ( ماده 10)
تبصره – مبلغ تضمین هر دو سال یک بار با توجه به شاخص تورم اعلام شده از بانک مرکزی ایران توسط مرجع صدور مجوز قابل افزایش است .
تضمین سپرده شده در صورت عدم ایفای تعهدات به تشخیص مرجع صدور مجوز قابل استیفا می باشد، در صورتی که تمام یا قسمتی از تضمین، مورد استفاده قرار گیرد مرجع مربوط مراتب رابه وسیله نامه بنشانی دارنده مجوز اعلام می کند و دارنده مجوز مکلف است حداکثر تا یک ماه از تاریخ اعلام تضمین را به میزان مقرر تکمیل نماید.
تضمین سپرده شده در صورت عدم ایفای تعهدات به تشخیص مرجع صدور مجوز قابل استیفا می باشد، در صورتی که تمام یا قسمتی از تضمین، مورد استفاده قرار گیرد مرجع مربوط مراتب رابه وسیله نامه بنشانی دارنده مجوز اعلام می کند و دارنده مجوز مکلف است حداکثر تا یک ماه از تاریخ اعلام تضمین را به میزان مقرر تکمیل نماید.
ثبت شرکت فکر برتر
{ ارائه دهنده ی خدمات تخصصی ثبت شرکت و ثبت برند }