اشخاص حقیقی و حقوقی با خرید سهام شرکت های سهامی، درصددند با نبوغ و خلاقیت و تلاش مدیران آن، سود سرمایه گذاری خود را دریافت و عواید مالی آن را به موقع تحصیل کنند.
نقطه عطف امید به حصول نتایج سرمایه گذاری و زمان تحقق آن جلسه مجمع عمومی شرکت هاست که مهم ترین تصمیمات شرکت در مجمع مزبور اتخاذ می شود.
پس از گذشت یک سال مالی انتظار، سهام داران در این جلسه، پس از ارزیابی مدیران و عملکرد هر یک ، عوامل منتج به سود و زیان را بررسی و با تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان، علاوه بر تایید عملکرد به آنان مفاصاحساب می دهند. به این ترتیب مسئولیت مدنی مدیران در دوره مالی خاتمه می پذیرد.
جلسه مجمع عمومی شرکت های سهامی جلسه ای خصوصی است و از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می شود. بر این اساس ورود افرادی غیر از صاحبان سهام نیازمند مجوز هیات مدیره و اخذ برگه ورود به جلسه خواهد بود و هیات مدیره نیز مجاز است از ورود غیرسهام دار به مجمع جلوگیری کند.
هر چند متن ماده 72 " لایحه " ظاهراَ از مخیر بودن تنظیم کنندگان اساسنامه شرکت سهامی در تعیین تعداد آرای لازم جهت اتخاذ تصمیمات و تشکیل جلسات حکایت دارد با این حال نصاب های این موارد که در مواد 73 تا 89 لایحه آمده از نظر بیان حداقل های لازم ، جنبه آمره دارد. بنابراین نمی توان در اساسنامه این نصاب ها را تقلیل داد ولی افزایش آن بلامانع است.
مجامع عمومی عبارتند از :
الف- مجمع عمومی موسس
ب- مجمع عمومی فوق العاده
ج- مجمع عمومی عادی سالیانه
- شرایط تصویب آورده های غیرنقدی و مزایای موسسین
در مجمع عمومی موسس تصویب آورده های غیرنقدی موسسین و مزایای مورد مطالبه آنان توسط سایر پذیره نویسان از چنان اهمیتی برخوردار است که عدم تصویب آن منجر به عدم تشکیل شرکت خواهد شد. در واقع سرنوشت شرکتی را که اکثریت برای آن هزینه کرده اند و هدف و ایده اصلی ایجاد شرکت از آنان بوده، رای و نظر اقلیت پذیره نویسان تعیین می کند.
معمولاَ پذیره نویسان از این حقوق استثنایی خودآگاه نیستند و در مجمع موسسین بدون دقت نظر و انجام تحقیق و بررسی در ارزیابی کارشناس رسمی و همچنین بی توجهی به تبعات و آثار مزایای مورد مطالبه موسسین، به راحتی از این دستور جلسه عبور می کنند و چه بسا بعد از ثبت و تشکیل شرکت و در اولین مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت متوجه آثار و تبعات تصمیمات قبلی خود می شوند. موارد دستور جلسه مجمع عمومی موسس، عمر این مجمع خاتمه می یابد.
مشورت با کارشناسان رسمی دادگستری و حسابرسان معتمد و مشاوران حقوقی برای حفظ حقوق پذیره نویسان همواره ضروری است و توصیه می شود. نهایتاَ با تصویب موارد دستور جلسه مجمع عمومی موسس، عمر این مجمع خاتمه می یابد.
با توجه به مقررات قانون بازار اوراق بهادار و ضوابط و دستورالعمل های بورس، هر چند امکان عدم تشکیل شرکت های سهامی عام به دلایل مندرج در ماده 81 " لایحه " بسیار ضعیف شده اما این امکان منتفی هم نیست.
طبق ماده 82 " لایحه " ، آورده غیرنقدی در شرکت های سهامی خاص هم پذیرفته است. بنابراین به دلیل عدم الزام تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت های سهامی خاص سهام داران باید نظر کارشناس رسمی دادگستری را در مورد ارزیابی اخذ و نباید آورده غیرنقدی را به مبلغی بیش از ارزیابی تصویب کنند.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
جهت ثبت انواع شرکت های تجاری از نخستین گام همراه و مشاور شما خواهیم بود.