بطور کلی طیف وسیعی از فعالیت ها تحت عنوان شرکت های خدماتی فعالیت می نمایند. این عنوان دارای دایره فعالیت بسیار گسترده ای است. به نوعی شاید بتوان گفت که به غیر از شرکت های تولیدی و ارائه کالا بسیاری از موضوعات دیگر در دسته بندی شرکت های خدماتی جای می گیرد.
شرکت های خدماتی معمولاً در موضوعاتی مانند؛ خدمات نظافت منازل، تعمیرات، باربری، تعمیرات و نظافت ماشین آلات و... فعالیت می نمایند.
جهت فعالیت در این موضوعات، ثبت شرکت بسیار حائز اهمیت است چرا که تأثیر بسزایی در جلب اعتماد مخاطبین این مجوعه ها خواهد داشت.
یکی از مهمترین مراحل ثبت یک شرکت، تنظیم اساسنامه می باشد. اساسنامه در واقع مهمترین رکن یک شرکت است. تنظیم اساسنامه برای قالب های سهامی عام یا شرکت سهامی خاص الزامی است.
در این سند به مواردی مانند: روابط شرکاء با یکدیگر، حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره، چگونگی تقسیم سود و زیان شرکت و مدت انحلال آن و... اشاره گردیده است.
اساسنامه شرکت دارای اهمیت بسیاری است چراکه در آن خط مشی و سرمایه ی شرکت، هدف و نحوه ی فعالیت و وظایف هر یک از اعضای شرکت و هیئت مدیره و مجامع عمومی و بازرسان شرکت و تعداد مدیران و نحوه ی انتخاب و مدت ماموریت و چگونگی تعیین جانشین مدیرانی که فوت یا استعفاء نموده و یا محجور و معزول می شوند معین می گردد.
بطور کلی اساسنامه شرکت خدماتی می بایست دارای اطلاعات ذیل باشد:
برابر ماده ی 8 لایحه ی اصلاحی 24/12/48 اساسنامه باید شامل نکات زیر باشد:
1-نام شرکت
2-موضوع شرکت بطور صریح و منجز (روشن)
3-مدت شرکت
4-مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن در صورتیکه تاسیس شعبه مورد نظر باشد.
5-مبلغ سرمایه ی شرکت و تعیین وجود نقدی و غیر نقدی آن.
6-تعداد سهام بی نام و با نام و مبلغ اسمی آن ها و هرگاه ایجاد سهام ممتاز مورد نظر باشد تعیین تعداد، خصوصیات و امتیازات اینگونه سهام.
7-تعیین مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه ی مطالبه بقیه اسمی هر سهم و مدتی که باید مطالبه شود که البته این مدت بیش از 5 سال نمی باشد.
8-نحوه ی انتقال سهام با نام
9-طریقه ی تبدیل سهام با نام به سهام بی نام و بالعکس.
10-در صورت پیش بینی امکان صدور اوراق قرضه، ذکر شرایط و ترتیب آن ها
11-شرایط و ترتیب افزایش و کاهش سرمایه
12-مواقع و ترتیب دعوت مجامع
13-مقررات راجع به حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع عمومی و ترتیب اداره ی آن ها
14-تعداد مدیران و طرز انتخاب و مدت ماموریت و نحوه ی تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت نموده و یا استعفاء می کنند یا به جهات قانون محجور، معزول و یا ممنوع می گردند.
15-تعیین وظایف و حدود اختیارات مدیران
16-تعداد سهام تضمینی که مدیران باید به صندوق شرکت بپردازند.
17-قید اینکه شرکت دارای چند نفر بازرس خواهد بود و نحوه ی انتخاب و مدت ماموریت آن ها
18-تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت و موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم آن به بازرسان و مجمع عمومی سالانه.
19-نحوه ی انحلال اختیاری شرکت و ترتیب تصفیه ی امور آن.
20-چگونگی تغییر اساسنامه.
در ادامه یک نمونه اساسنامه شرکت خدماتی جهت آشنایی شما عزیزان ارائه می گردد:
بسمه تعالی
اساسنامه شرکت خدماتی شهرک/ ناحیه صنعتی ……………………
هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در جلسه مورخ ….. به استناد ماده ( ۵) قانون نوع واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی مصوب ۱۳۸۷ و با رعایت آئین نامه اجرائی قانون یاد شده اساسنامه همسان شرکت خدماتی شهرک/ ناحیه صنعتی ……………… را به شرح زیر تصویب نمود:
اساسنامه شرکت خدماتی شهرک/ ناحیه صنعتی …………………
اساسنامه شرکت خدماتی به شرح زیر می باشد:
الف- شرکت: شرکت شهرک های صنعتی استان مربوطه
ب- قانون: قانون نحوه و نوع واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک های صنعتی مصوب ۱۳۸۷
پ- شهرک و ناحیه صنعتی: شهرک ها و نواحی صنعتی موضوع ماده (۱) قانون
ت- مالک: طرف قرارداد با شرکت که عرصه تخصیصی با رعایت کردن ماده (۱۰) قانون به مالکیت وی درآمده باشند.
ث- استفاده کننده (متصرف قانونی): طرف قرارداد با شرکت که فقط حق بهره برداری کردن از قطعه تخصیصی را بر اساس قرارداد دارا باشد.
ج- قرارداد: قرارداد تخصیص زمین و استفاده کردن از امکانات زیربنایی و خدمات ضروری شهرک و ناحیه صنعتی که بین شرکت و طرف قرارداد با رعایت کردن قوانین ومقررات طبق متن قرارداد نمونه مصوب مجمع عمومی شرکت منعقد می شود.
چ- حق بهره برداریکردن: حق استفاده کردن از امکانات زیربنایی و خدمات ضروری شهرک/ ناحیه صنعتی که طرف قرارداد طبق مقررات مربوط از آن بهره مند می شود.
ح- شرکت خدماتی: شرکت موضوع ماده ( ۵) قانون
خ- قسمت های اختصاصی: قسمت هایی از شهرک/ ناحیه صنعتی که دارای حدود اربعه معین و مشخص بوده و طبق اسناد مالکیت به مالک اختصاص یافته است و یا برابر قرارداد منعقد شده برای استفاده اختصاصی متصرف قانونی واگذار شده است و جز قسمت مشترک محسوب نمی شود.
ماده ۲- قسمت های مشترک شهرکها و نواحی صنعتی عبارتند از:
الف- تمام عرصه های مشترک شهرک/ ناحیه صنعتی به غیر از سطوح قسمت های اختصاصی و مخصوص
ب- تاسیسات قسمت های مشترک شامل شبکه گازرسانی، شبکه مخابرات، شبکه جمع آوری فاضلاب، تصفیه خانه، چاه آب، پمپ آب و شبکه های آبرسانی و توزیع آب منبع آب، شبکه برق رسانی و شبکه روشنایی و حق الامتیازهای مربوط
پ- سردر ورودی، اتاق نگهبانی، ساختمان آتش نشانی، ایستگاه های پمپاژ آب و فاضلاب، ساختمان های اداری و جنبی حسب مورد که در قسمت های مشترک احداث شده اند.
ت- فضای سر سبز، شبکه معابر، راه های دسترسی داشتن و متعلقات آنها
ث- مکان های خیلی خاص شهرک ها وقسمت ها و نواحی صنعتی از قبیل محل دفن و تخلیه زباله ها و نخاله های ساختمانی
تبصره – ماشین آلات مربوط به آتش نشانی، بهداری و آبیاری فضای سبز و نظایر آنها به قسمت های اختصاصی تعلق ندارد و مسئولیت نگهداری و بهره برداری از آنها با شرکت خدماتی است.
ماده ۳ – نوع شرکت خدماتی، شرکت سهامی (خاص) و مدت آن نامحدود و سهام آن متعلق به مالکین و استفاده کنندگان می باشد.
ماده ۴- مرکز اصلی شرکت خدماتی ……………… می باشد.
ماده ۵- شرکت خدماتی دارای شخصیت حقوقی مستقل می باشد
طبق این اساسنامه و رعایت مفاد قانون تجارت، قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک های صنعتی و آئین نامه اجرائی آن بصورت خدماتی و غیر انتفاعی اداره می شود و به هیات مدیره شرکت های استانی اختیار داده می شود با رعایت صرفه و صلاح واژه "غیر انتفاعی" راحذف نمایند.
ماده ۶- سرمایه شرکت خدماتی ………………… ریال و منقسم به ……………………… سهم می باشد
که ۳۵ % آن به صورت نقدی به وسیله ی شرکت استانی تامین و به عنوان قرض الحسنه از طرف شرکت استانی به شرکت خدماتی محسوب گردیده و پرداخت باقیمانده آن در تعهد مالکین و استفاده کنندگان است که بایستی حداکثر طی ۲ سال انجام پذیرد.
با سپاس از همراهی شما عزیزان امیدواریم مطالعه مطلب فوق در افزایش اطلاعات ثبتی شما موثر واقع گردد. برای مشاوره رایگان می توانید با شماره 42143-021 در تماس باشید.