تعریف شرکت سرمایه گذاری
هدف از تشکیل شرکت سرمایه گذاری مدیریت مالک سهام شرکتهای زیر مجموعه خود نیست و در خریدن سهام، دیدگاه بلند مدت ندارد. همینکه سود مورد نظر خود را به دست بیاورند سهام یک شرکت را می فروشند و سهام شرکتهای دیگر را خریداری می کنند و یا اگر در کوتاه مدت شاهد کاهش ارزش سهام باشند آن سهم را می فروشند. این نوع شرکت سرمایه گذاری دنبال کسب سود از نوسانات قیمت سهام در بازارند و قاعدتاَ باید فقط در سهام پذیرفته شده در بورس سرمایه گذاری کنند.
در یک شرکت سرمایه گذاری، ورود و خروج سرمایه صرفاَ در قالب افزایش یا کاهش سرمایه و با طی تشریفات مندرج در قانون تجارت صورت می پذیرد. در این شرکتها در صورتیکه شخص سرمایه گذار قصد خروج از شرکت را داشته باشد، باید واحد سرمایه گذاری خود را به شخص دیگری منتقل نماید و یا چنانچه شخصی بخواهد سهم خود را درشرکت افزایش دهد، باید سهم مورد نظر خود را از سایر سهامداران خریداری کند.
انواع شرکتهای سرمایه گذاری
_ شرکتهای سرمایه گذار:
شرکتهایی هستند که تولیدی یا خدماتی بوده و از بستر تولید و درآمد حاصل از عملیات اجرایی خود را با ایده های مختلف و غیر تخصصی صرف خرید سهام سایر شرکتها کرده و حداقل انتظار آنها داشتن سود مناسب است. به اینگونه شرکتها سرمایه گذار می گویند. این شرکتها علاوه بر داشتن تولید فقط از منظر جایگاه کسب سود بیشتر، پول و سرمایه خود را در سایر بنگاهها سرمایه گذاری می کنند.یعنی علاوه بر فعالیتهای اصلی خود از محل سود یا درآمدهای کسب شده فروش به این مهم می پردازند.
_ شرکتهای سرمایه گذاری
شرکتهایی هستند که هدف از تأسیس آنها، سرمایه گذاری در شرکتها با حضور افراد متخصص بوده. افرادی که می دانند چطور شرکتهای مختلف را تجزیه و تحلیل کنند، در چه زمانی اقدام به خرید نمایند و به چه میزان از سهام شرکتهای دیگر دست یابند یا چه زمانی سهام خریداری شده را برای کسب سود واگذار کنند. فعالیتهای اصلی این شرکتها به طور تخصصی خریدو فروش سهام شرکتهای بورسی یا غیر بورسی است. زمان صرف شده در این شرکتها برای هر سهم می تواند چند ساعت یا چند ماه باشد اما معمولاَ بر اساس دیدگاه کوتاه مدت روی یک سهام اقدام می کنند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت سرمایه گذاری
_ اساسنامه شرکت.
_ کپی مشخصات هیأت مدیره و صاحبان امضای شرکت.
_ نام، تاریخ، محل و شماره ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها.
_ کپی آگهی تأسیس یا تغییرات شرکت در روزنامه.
_ اعلام نمودن سرمایه.
_ ارایه لیست کلیه شرکا ومیزان سهامشان.
_ ارایه مدارک نشان دهنده ی احراز شرایط تعیین شده در مجوز.
مراحل دریافت مجوز شرکت سرمایه گذاری
_ متقاضی ثبت شرکت سرمایه گذاری، درخواست خود را مطابق فرم " تقاضای صدور مجوز تأسیس سرمایه گذاری" همراه با فرم " پرسشنامه مشخصات داوطلب سمت مدیر عاملی یا عضویت در هیأت مدیره نهاد مالی" که توسط اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل پیشنهادی برای مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اوراق بهادار کامل شده است را ارسال می کند.
_ در صورتی که سازمان با تأسیس شرکت سرمایه گذاری موافقت کند شرکت ملزم است مدارک اعلام شده توسط سازمان را ظرف مهلت مقرر تکمیل کند. بعد از تکمیل مدارک مورد نظر سازمان نامه ای مبنی بر اجازه تأسیس شرکت و ثبت در اداره ثبت شرکتها را صادر می کند.
_ پس از اعلام موافقت با تأسیس شرکت سرمایه گذاری، متقاضی باید در مهلت مقرر شرکت را به ثبت برساند و مستندات مربوطه را به سازمان تحویل دهد. بعد از ثبت نهاد مالی در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری، شرکت مدارک مورد نیاز برای ثبت را به سازمان ارایه می کند و چنانچه شرایط لازم را برای دریافت مجوز فعالیت داشت، مجوز فعالیت شرکت صادر می شود.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سرمایه گذاری بعد از دریافت مجوز
_ ارایه مجوز شرکت و امضای اقرارنامه.
_ اساسنامه شرکت و امضای آن توسط کلیه سهامداران.
_ کپی برابر اصل مدارک شناسایی صاحبان سهام و بازرسان همراه با عکس.
_ اصل گواهی عدم سوء پیشنه اعضای هیأت مدیره.
_ سه نسخه از صورتجلسه هیأت مدیره شرکت، امضا شده توسط مدیرانی که توسط مجمع انتخاب شده اند.
_ سه نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت و امضای کلیه سهامداران.
_ سه نسخه اظهارنامه تکمیل شده شرکت سرمایه گذاری و امضای کلیه سهامداران.
_ گواهی پرداخت 35 درصد سرمایه شرکت سرمایه گذاری.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید متشکریم.
برای ثبت یک شرکت سرمایه گذاری الزامی است تمامی تشریفات ذکر شده انجام شود.اجازه دهید مشاوران مجرب ما در ثبت شرکت فکر برتر،با ارائه خدمات حرفه ای کارآمد،شما را در تمامی مراحل ثبت شرکت یاری و مساعدت نمایند.
"در دپارتمان تخصصی ثبت شرکت فکر برتر،میزبان شما بزرگواران هستیم."