یکی از مهمترین عواملی که تاثیر بسزایی در فعالیت های آینده یک شرکت و موفقیت آن خواهد داشت، انتخاب نامی مناسب برای شرکت می باشد. انتخاب نام شرکت دارای قواعد و باید و نباید های بسیاری است و برخی از آنها نیز با توجه به قالب انتخابی افراد متفاوت می باشد، در ادامه این مطلب به بررسی این نکات خواهیم پرداخت، لطفا با ما همراه باشید.
بنا بر قوانین تجارت قالب های تجاری متفاوتی در کشور ما قابل ثبت می باشد که عبارتند از:
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت سهامی خاص و عام
شرکت تضامنی
شرکت تعاونی
شرکت نسبی
شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی
این قالب ها هریک دارای شباهت و تفاوت های بسیاری در قوانین هستند و متقاضیان ثبت شرکت با توجه به موضوع فعالیت شرکت، تعداد شرکاء و روابط آنها و همچنین میزان مسئولیت آنها در مقابل مخاطبین شرکت قالب مناسب را برای فعالیت خود انتخاب می نمایند.
قوانین مربوط به نامگذاری شرکت ها در قالب های مختلف ثبتی:
- طبق ماده 94 قانون تجارت برای نام شرکت باید عبارت "با مسئولیت محدود" قید شود و همچنین نام شرکت مسئولیت محدود نباید متضمن نام هیج یک از شرکاء باشد در غیر اینصورت شریکی که اسم او، در نام شرکت قید شود، در شرکت مسئولیت تضامنی خواهد داشت.
- طبق ماده 117 در نام شرکت تضامنی باید نام حداقل یکی از شرکا ذکر گردیده و دراین صورت باید ازعبارتی از قبیل ( و شرکاء و پسران، و فرزندان و …) استفاده گردد.
- طبق ماده 141 در نام شرکت مختلط غیر سهامی می بایست از عبارت (شرکت مختلط ) استفاده گردد و حداقل نام یکی از شرکا ء ضامن نیز قید شود .
- طبق ماده162 شرکت مختلط سهامی شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین عده شریک با مسئولیت محدود و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود. درج عبارت شرکت مختلط سهامی در نام شرکت و نام یکی از شرکاء ضامن لازم است.
- طبق ماده 184 برای نام گذاری شرکت نسبی نیز درج عبارت (شرکت نسبی) و حداقل نام یک نفر از شرکاء الزامی است.
- قانون تجارت مصوب 1347 اگر چه در مورد شرکتهای سهامی (خاص وعام) هیچ ماده ای را به صراحت در قانون ذکر نکرده اما از تبصره ماده 4 لایحه مزبور این امر قابل استفاده است که در نام گذاری شرکت های سهامی هام و خاص عبارت شرکت های سهامی عام و خاص باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله ذکر شود.
تاکید قانونی بر استفاده از نوع قالب شرکت در کنار نام شرکت ها به این دلیل است که مخاطبین به آسانی تشخیص دهند که با چه مجموعه ای و با چه ماهیتی وارد همکاری می شوند و با کسب آگاهی از قوانین رایج بر آنها می توانند به بسیاری از نکات مهم شرکت مانند حدود مسئولیت شرکاء و تعهدات آنان و میزان سرمایه و.... را بررسی نمایند.
البته انتخاب نام شرکت به جز مواردی که در رابطه با انواع قالب ها بدان اشاره نمودیم دارای باید و نباید های بسیار دیگری نیز می باشد .
بطور مثال بنا بر قوانین، از این موارد نمی توان در نام گذاری شرکت ها استفاده نمود:
-نام هایی که اختصاص به نهاد های دولتی و کشوری دارند .
-استفاده از نام ها خارجی ممنوع است .
-استفاده از نام هایی که مخالف موارین شرعی ، نظم عمومی ، یا واژهای بی محتوا باشند نیز ممنوع است.
- نام های که در آن از الفاظ مستهجن و خلاف اخلاق حسنه استفاده شده باشد .
-نام یا نام اختصاری یا حروفی که رسماَ متعلق به دولت باشد از قبیل ایران،کشور،ناجا.
-نام انتخاب شده اگر با استفاده از پسوند ،جمع مانند(ون، ین ، ها ، وامثال اینها )اضافه یا حذف شده باشد قابل ثبت نیست .
-نام هایی که به طرز گمراه کننده ایی شبیه نام ثبت شده دیگری باشد قابل ثبت نمی باشد.
می توانید با دریافت مشاوره از کارشناسان خبره مجموعه فکر برتر و با استفاده از تجربیات آنها مناسب ترین نام را برای مجموعه خود انتخاب نمایید. 42143-021