تعهدات شرکاء در شرکت های تضامنی

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

یکی از انواع شرکت های هفتگانه ی تجاری، شرکت تضامنی است. شرکت تضامنی از لحاظ استحکام و اعتبار در راس تمام شرکت ها قرار دارد.
ماده 116 قانون تجارت در تعریف شرکت تضامنی مقرر می دارد :
شرکت تضامنی شرکتی است که بین دو یا چند نفر تحت اسم مخصوصی برای امور تجاری با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود و در صورتی که دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض آن کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت خواهد بود و منظور از مسئولیت تضامنی همین است و به این جهت گفته می شود در شرکت تضامنی اعتبار و شخصیت شرکاء در تشکیل شرکت دخالت دارد و تادیه دیون و تعهدات شرکت به عهده آن هاست. و لذا در اسم شرکت تضامنی باید عبارت ( شرکاء تضامنی ) و لااقل اسم یکی از شرکاء ذکر شود و هر گاه اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل شرکاء و یا براداران قید گردد.
گفتنی است، این شرکت، شرکتی خانوادگی بوده و بین خویشاوندان نزدیک تشکیل می شود و معمولاَ هنگامی تاسیس می شود که صاحب تجارتخانه ای فوت نموده و ورثه او برای جلوگیری از انحلال تجارتخانه و به منظور ادامه کار آن، شرکت تضامنی تشکیل می دهند.

  • تعهدات شرکاء در شرکت های تضامنی

در شرکت های تضامنی مسئولیت و محدودیت شرکاء از همه شرکت های تجاری بیشتر است . برای توضیح بیشتر نمونه هایی ذیلاَ ذکر می شود.
1- مسئولیت شرکاء بر اساس تضامن قرارداد یعنی هر یک ضامن کلیه قروض و بدهی و تعهدات شرکت می باشد.
2- هیچیک از شرکاء نمی تواند بدون رضایت سایر شرکاء ( به حساب شخصی خود یا به حساب شخص ثالث ) به تجارتی از انواع شرکت مبادرت نماید.
3- هیچ شریکی بدون رضایت سایرین نمی تواند به عنوان شریک ضامن یا شریک بامسئولیت محدود در شرکت دیگری که نظیر آن تجارت را دارد، داخل شود چرا که برابر ماده 134 قانون تجارت این محدودیت ها برای او وجود دارد و حکم قانون است که نمی شود برخلاف آن عمل نمود.
4- در صورت فوت یکی از شرکاء بقاء شرکت موقوف به رضایت سایر شرکاء و قائم مقام متوفی خواهد بود.
5- در صورتی که سایر شرکاء تصمیم به بقاء شرکت داشته باشند قائم مقام شریکی که فوت نموده است باید ظرف مدت یک ماه پس از فوت رضایت یا عدم رضایت خود را در مورد بقاء شرکت به طور کتبی اعلام نماید.
6- هر گاه قائم مقام متوفی در مدت مزبور نظریه و رضایت خود را به سایر شرکاء اعلام ننماید در سود و زیان سهیم و شریک خواهد بود.
7- در صورتی که عدم رضایت خود را در مهلت مقرر ( یک ماه ) اعلام نمود در منافعی که در این مدت حاصل شده سهیم است و نسبت به ضرر آن سهیم و شریک نخواهد بود.
8- در صورتیکه در این مهلت یعنی یک ماه سکوت نمود و هیچگونه پاسخی مثبت یا منفی نداد سکوت تا انقضاء مهلت مذکور در حکم اعلام رضایت است و نتیجتاَ در سود و زیان شریک خواهد بود.
لازم به توضیح است که در صورت محجور شدن یکی از شرکاء کیفیت بقاء در شرکت با قیم و یا سرپرست می باشد که به همان ترتیب مذکور رضایت یا عدم رضایت خود را اعلام می نماید.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر، با افتخار در خدمت شما خواهند بود.

تماس جهت پیگیری روند اجرایی قرارداد منعقد شده

ارتباط با فکر برتر : 02142037000
آدرس: جردن، بالاتر از اسفندیار پلاک۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)

تماس به جهت اخذ مشاوره از کارشناسان:

مدیریت و فروش: 02142143
ثبت شرکت در عمان: 09128330765
ثبت شرکت: 09128578441
تغییرات: 09129352517
ثبت برند و نام تجاری: 09129350317
اخذ و تمدید کارت بازرگانی: 09120907459
اخذ کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
ثبت طرح : 09128394102
ثبت اختراع دانش بنیان: 09128579331
آدرس:
جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
ارتباط با فکر برتر : 02142037000 

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران