تعریف کد اقتصادی:
کد اقتصادی شماره ای است 12 رقمی که مطابق قانون سال 73 برای اشخاص حقیقی و حقوقی که به تولید کالا و خدمات اشتغال دارند تعیین گشته است. این کد هم چون شماره شناسایی برای فعالان اقتصادی در سازمان امور مالیاتی است که از طریق ثبت آن بر روی فاکتورهای خرید و فروش، محاسبه ی مالیات و درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی توسط سازمان مالیات کشور صورت می گیرد.
این مقالات را بخوانید:
- ثبت شرکت مواد غذایی به چه صورت است؟
اشخاص حقیقی یا حقوقی که کد اقتصادی نداشته باشند روند مالیاتی آنها با مشکل روبه رو خواهد شد و در صورتی که پرونده مالیاتی تشکیل ندهند در مقابل ضوابط وقوانین سازمان امور مالیاتی کشور علی الراس شناخته می شوند.
مدارک لازم جهت تعیین حوزه مالیاتی و اخذ کد اقتصادی:
_ کپی مدارک شناسایی برابر با اصل شده ی اعضا هیأت مدیره.
_ کپی مدارک شرکت شامل اساسنامه، شرکتناهمه، اظهارنامه و تقاضانامه.
_ کامل کردن دفترچه مربوطه.
_ اخذ گواهی امضاء از دفترخانه اسناد رسمی.
_ کپی سند مالکیت یا اجاره نامه محل فعالیت.
_کپی پروانه بهره برداری یامجوزتأسیس.
_پرداخت مالیات حق تمبربه اداره دارایی.
_ کپی آگهی روزنامه رسمی و تغییرات آن.
از دلایل درج کد اقتصادی بر روی فاکتورهای خرید و فروش:
محاسبه ی سود به دست آمده در معاملات که مطابق آن با محاسبه دقیق سودهای کسب شده ، مالیات ها نیز کمتر برآوردی خواهند بود و محاسبه ی آن بر اساس اسناد و مدارک صحیح خواهد بود.
مزایای دریافت کد اقتصادی:
_ با داشتن این کد از رقابتهای ناسالم جلوگیری می شود و زمینه ی حمایت از فعالان اقتصادی محقق می شود.
_ از دیگر مزایای اخذ کد اقتصادی، اخذ مجوز برای انجام امور بازرگانی و دریافت کارت بازرگانی است.
_ از مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده ی صدور کارت بازرگانی، ارایه کد اقتصادی جدید و تعهد مبنی بر ارایه این کد پس از صدور می باشد.
_برای انجام امور تولید، مونتاژ، واردات و صادرات، توزیع کالا و کالاهای خدماتی توسط اشخاص حقوقی داشتن این کد الزامی است.
_ اشخاص حقیقی هم که به این امور ( واردات و صادرات و توزیع کالا و..) اشتغال دارند و دارای پروانه کسب و کار هستند یا دارای محل فعالیت تجاری اند واجد شرایط اخذ کد اقتصادی اند.
_ اخذ کد اقتصادی برای انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی ضروری است.
_ کسب مجوز برای فعالیتهای تجاری و پرداخت حقوق حقه دولت در قالب مالیات و جلوگیری از رقابتها و تلاش های ناسالم از دیگر مزایای کد اقتصادی است.
_ فعالیتهای اقتصادی به گونه های مختلف انجام می گیرد که حمایت و نظارت بر اعمال اقتصادی فعالیت کنندگان مستلزم شناخت اشخاص فعال در این زمینه است. دریافت مجوز جهت فعالیتهای تجاری و اقتصادی و پرداخت حقوق حقه دولت در چارچوب مالیات و جلوگیری از فعالیتها و تلاش های غیر عرف و ناسالم از دیگر مزایای دریافت این کد می باشد.
جایگاه کد اقتصادی در قانون سازمان مالیاتی کشور:
وفق ماده 105قوانین سازمان مالیاتی کشور" درآمد شرکتها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی از منابع مختلف ایران یا خارج از ایران تحصیل می شود، پس از وضع زیانهای (هزینه ها) حاصل از منابع غیر معاف و کسر مالیاتهای مقرر به استثناء مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد، مشمول مالیات حداکثر به نرخ 25 درصد خواهند بود."
مطابق این مصوبه مجلس، اگر شرکتها مراحل دریافت کد اقتصادی را طی نکنند و کد اقتصادی را اخذ ننمایند از معافیتهای مالیاتی که در ماده 105 قید شده است بی بهره خواهند بود.
به طور کلی اخذ کد اقتصادی برای فعالیت های اقتصادی ضروری است و اشخاص با داشتن این کد می توانند به طور قانونی به فعالیتهای اقتصادی خویش بپردازند. این کدهم در امور اقتصادی هم مالیاتی ضروری می باشد به همین دلیل برای دریافت آن باید پرونده مالیاتی تشکیل داد.
باتوجه به جایگاه و نقش کد اقتصادی در قانون تجارت ضرورت اخذ آن روشن می باشد. جهت طی مراحل اخذ کد اقتصادی به مشاوران و همکاران ما در فکر برترمراجعه فرمایید.
مفتخریم که راهنمای شما در امور حقوقیتان باشیم.