شرکت دانش بنیان و شاخص های تشخیص آن

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

به موجب ماده ی 2 آیین نامه ی تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان،شرکت دانش بنیان،شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت،توسعه اقتصاد دانش محور،تحقق اهداف علمی و اقتصادی(شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه(شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.

 - منظور از اشخاص حقیقی و حقوقی چیست؟

- شرکت دانش بنیان چیست؟

- پروانه کسب چیست و برای صدور آن چه شرایط و مدارکی لازم است ؟

در واقع ،سرمایه  اصلی این شرکت ها  نیروی انسانی و اطلاعات تولید شده توسط آنهاست. شرکت دانش بنیان،اساساَ کالا تولید نمی کند و عموماَ ،زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارد.بلکه همیشه عده ای از افراد تحصیلکرده و با تجربه اطلاعاتی تولید می کنند که این اطلاعات ، محصولات اصلی شرکت محسوب شده و برایشان درآمدزایی دارد.بحث طرح های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات ،همیشه از دغدغه های اصلی شرکت محسوب می شود که حفظ حقوق معنوی این اطلاعات ،یکی از مهم ترین مسائل حقوقی در شرکت های دانش بنیان می باشد،زیرا اصولاَ این دارایی ها قابل لمس نمی باشند.

نخستین اقدام جهت تاسیس یک شرکت دانش بنیان ، داشتن یک  ایده ی نو و خلاق  است ، در واقع شما باید برای کسب و کار خود،چشم انداز و ماموریت مشخصی در نظر بگیرید. زیرا هر گونه اندیشه ی نو،  توان ابتکار در پدید آوردن مجموعه ای هدفمند است. استفاده از نظرات یک کارشناس خبره، جهت انطباق این ایده با شرایط بازار، یکی از  اساسی  ترین گام های اولیه محسوب می شود که می تواند در بهبود خدمت رسانی شما و اشراف کامل به موضوع فعالیت ، موثر واقع شود.

وفق ماده ی 2 آیین نامه ،شاخص های تشخیص شرکت های دانش بنیان به دو دسته شاخص های عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند.شرکت های متقاضی باید علاوه بر شاخص های عمومی،شرایط مشخص شده در یکی از سه دسته شاخص های اختصاصی را نیز احراز نمایند.

1-شاخص های عمومی

1-حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره شرکت،حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند:

_حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.

_حداقل 3 سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.

_دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.

_حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت،ناشی از فروش فناوری،کالا و یا خدمات دانش بنیان(شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان)آن شرکت از طریق قرارداد باشد.

تبصره: شرکت هایی که در مرحله تجاری سازی اولین کالای دانش بنیان خود هستند،در صورتی که دارای تولید پایلوت موفق باشند و استانداردهای لازم را از مراجع ذی صلاح داخلی یا بین المللی کسب کرده باشند، و دارای بازار مطمئن و یا اعلام نیاز معتبر همراه با قرارداد تولید کالا باشند،از رعایت بند 2-1 مستثنی هستند.

_سابقه بیمه پرداختی برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت،حداقل 6 ماه می باشد.

2-شاخص های اختصاصی

شرکت متقاضی باید علاوه بر دارا بودن شاخص های عمومی،واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دسته بندی های ذیل باشد:

الف-شرکت های تولید کننده کالاهای دانش بنیان

_شرکت باید تولیدکننده کالا یا کالاهای دانش بنیان مطابق "فهرست کالاهای دانش بنیان" مصوب کارگروه باشد که در 2 سال گذشته آن ها را در قالب کالاهای جدید یا ارتقاء یافته عرضه کرده و دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی،از طریق فعالیت های تحقیق و توسعه،نهادینه و بومی سازی کرده باشد.

تبصره: کالاهای جدید یا ارتقا یافته شرکت دارای تاییدیه ها ئ استانداردهای داخلی( در صورت وجود) یا جهانی بوده و در صورت موجود نبودن استاندارد،تایید بهره بردار ذی صلاح را کسب کرده باشد.

_نسبت نیروی انسانی تمام وقت در بخش های غیر پشتیبانی شرکت با درجه کارشناسی و بالاتر فعال در بخش های مرتبط با تولید کالاهای دانش بنیان شرکت،به کل کارکنان تمام وقت،حداقل(30) درصد باشد.

_شرکت دارای عملکرد تحقیق و توسعه فعال،با هزینه کرد تحقیق و توسعه حداقل معادل (7) درصد فروش سالیانه شرکت باشد.

ب-شرکت های تحقیق و توسعه و خدمات طراحی مهندسی

_فعالیت تحقیق و توسعه و یا خدمات طراحی مهندسی شرکت،مرتبط با "فهرست کالاهای دانش بنیان" مصوب کارگروه باشد و خروجی تحقیق و توسعه و یا خدمات طراحی مهندسی شرکت،در دو سال گذشته حداقل دو مورد،یا در یک سال گذشته حداقل یک مورد"

 

 

یک برنامه ی موثر و مفید ، نمایانگر نیازهای واقعی اجتماع است. نموداری از آنچه در جهان واقعیت ها می گذرد و در عمل به کار می آید.به عنوان مثال در دل یک  طرح کارآمد ،اثرات مثبت بر روی کیفیت و سطح زندگی مردم و کمک به رفع مشکلات محوری جامعه گنجانده شده است .

بدین منظور،از تمامی صاحبان ایده و نوآوری دعوت به عمل می آید تا جهت ثبت شرکت دانش بنیان به کارشناسان مجرب ما در ثبت شرکت فکر برتر مراجعه نمایند.

مفتخریم که راهنمای شما در امور حقوقیتان باشیم.

 

تماس جهت پیگیری روند اجرایی قرارداد منعقد شده

ارتباط با فکر برتر : 02142037000
آدرس: جردن، بالاتر از اسفندیار پلاک۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)

تماس به جهت اخذ مشاوره از کارشناسان:

مدیریت و فروش: 02142143
ثبت شرکت در عمان: 09128330765
ثبت شرکت: 09128578441
تغییرات: 09129352517
ثبت برند و نام تجاری: 09129350317
اخذ و تمدید کارت بازرگانی: 09120907459
اخذ کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
ثبت طرح : 09128394102
ثبت اختراع دانش بنیان: 09128579331
آدرس:
جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
ارتباط با فکر برتر : 02142037000 

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران