شرکت استارت آپ یا نوپا چیست؟
استارت آپ (به انگلیسی Startup: مخفف Startup company) شرکتی نوپا است که در زمینه تکنولوژی فعالیت می کند. البته این شرکت ها می تواند در زمینه های زیادی ایجاد شوند.
شرکت های نوپا می توانند در هر زمینه ای در هر زمانی پیشرفت خود را نشان دهند و رشد شگفت انگیزی داشته باشند. این قبیل کسب و کارها که در جهت ابداع یا بیان راه حل بهتر به دنبال یک مدل کسب و کار که دو عامل اساسی"قابلیت توسعه" و "تکرارپذیری" را داشته باشد، راه اندازی می شود.
از جمله ویژگی های این نوع شرکت ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
_ معمولاَ بر پایه ی ایده هایی ریسک پذیر هستند.
_ رشد سریعی دارند و زمان عامل اساسی در سرنوشت این نوع ساختارهای کسب و کار است.
_ هزینه ی راه اندازی کمتری دارند.
_ می توانند نیروی کار بیشتری داشته باشند.
_ زمینه رشد گسترده تری دارند.
ثبت شرکت استارت آپ
ثبت شرکت استارت آپ یکی از فعالیت های گروهی به شمار می رود و برای رشد و پیشرفت این فعالیت، نیاز به یک سرمایه گذار تجاری است. پس برای ثبت یک شرکت استارت آپ باید از قوانین خاصی پیروی کرد. این قوانین می توانند شرکت را به سرعت هر چه تمام تر رشد دهند. این شرایط یا قوانین می توانند یک شرکت استارت آپ را موفق کنند و یا آن را به شکست وادار کنند.
این شروط همان شرایطی اند که باید رعایت شوند تا حفظ حقوق مالی و معنوی استارت آپ به رشد و کمال کامل خود برسد. برای مثال، فرض کنید استارت آپ یک نوع محصول درجه یک بازار را برای مشتریان عرضه می کند. این محصول استارت آپی با ایده خارق العاده ای ارائه شده است و می تواند در هر لحظه کپی شود.
در نهایت ممکن است به محصول آن شرکت توجهی نشود. اما اگر شرایط ثبت شرکت استارت آپ به خوبی رعایت شود، می تواند جلوی کپی شدن را بگیرد. در واقع این قوانین جلوی آسیب رسیدن به استارت آپ را می گیرند.
شرکت استارتاپ یا نوپا را می توانید در قالب های متعددی نظیر شرکت سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود به ثبت برسانید. شرکت های سهامی شاید در ظاهر قضیه بسیار ساده باشند اما در عین حال باید بسیار به آنها توجه کرد. شرکت های سهامی می توانند در کوچکترین مشکل، ثبت شرکت شما را به میزان بسیار زیاد به تاخیر بیاندازد.
پس برای اینکه هیچ مشکلی همانند مشکلات شرکت های سهامی رخ ندهد، باید به تمام قوانین و مقررات آن آگاه شویم و برای انجام قوانین تمام تلاش خود را بکنیم. برای اینکه بتواند یک ثبت شرکت موفق و بی نظیر داشته باشید، شما نیازمند به یک شرایط و مدارک خاصی هستید.
در ذیل به شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت این نوع شرکت ها می پردازیم.
شرایط لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص عبارت است از:
- حداقل 3 نفر عضو+ 2 نفر بازرس
- حداقل 35 درصد سرمایه نقداَ پرداخت شود.
- حداقل سرمایه 1000000ریال
- مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص:
- کپی مدارک شناسایی کلیه اعضا (کارت ملی و شناسنامه)
- امضای اقرارنامه
- اصل گواهی عدم سوپیشینه
- اخذ مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
- (تنظیم وکالتنامه بنام وکیل،چنانچه امور توسط وکیل انجام می شود)
- شرایط ثبت شرکت بامسئولیت محدود عبارتند از:
- وجود حداقل 2 نفر عضو
- حداقل سرمایه 10.0000 ریال
- تعهد با پرداخت کل سرمایه
- مدارک ثبت شرکت با مسئولیت محدود:
- کپی مدارک شناسایی(کپی شناسنامه و کارت ملی)
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه
- امضای اقرارنامه
- مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
جمع بندی
همان طور که گفتیم، استارت آپ ها معمولاَ بر پایه ایده هایی نو شکل می گیرند.به همین دلیل حفاظت از مالکیت معنوی ایده ها، نخستین گام برای راه اندازی این نوع کسب و کار محسوب می شود.
برای ثبت شرکت استارت آپ یا نوپا ما به شرایط و مدارک ویژه ای نیاز داریم. می دانیم که برای ثبت شرکت های استارت آپی کارهای اداری زیادی لازم است و در صورت کامل نبودن مدارک، وقت زیادی از ما تلف خواهد شد. پس باید مدارک را کامل بشناسیم تا ثبت شرکت ما به تاخیر نیافتد.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید متشکریم. مفتخریم که راهنمای شما در امور حقوقیتان باشیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه ،با ما در مرکز حقوقی فکر برتر تماس حاصل نمایید.
پل ارتباطی ما:
- شماره تماس:42143-021
- سامانه ی پیامکی: 100042143
- تماس با مشاوران ارشد از طریق شماره های مندرج در سامانه
- سامانه ی تخصصی ثبت شرکت فکر برتر http://companyregister.ir
- پست الکترونیکی به نشانی info@ companyregister.ir
آدرس:تهران،خیابان ولیعصر،تقاطع نیایش،بلوار اسفندیار،پلاک 90