نحوه ثبت مؤسسه غیر تجاری

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

موسسات و تشکیلات غیر تجاری در واقع شرکت‌ هایی هستند که برای مقاصد غیر تجاری نظیر علمی یا خیریه تشکیل می‌شوند. ثبت موسسات غیر تجاری می تواند تحت عناوینی از قبیل انجمن، کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار نمایند، ولی اتخاذ عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد از طرف موسسات مزبور ممکن نخواهد بود.

بر اساس ماده ۵۸۴ قانون تجارت ایران، تشکیلات و مؤسساتی که برای مقاصد غیر تجاری تأسیس شده یا بشوند از تاریخ ثبت در دفتر ثبت مخصوص شخصیت حقوقی پیدا می ‌کنند. بنابراین ثبت این موسسات نیز تابع این قانون است و در نزد اداره سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صورت می ‌پذیرد.

ویژگی ‌های موسسات غیر تجاری

موسسات غیر تجاری به دو نوع کلی تقسیم می‌شود.

  1. در نوع اول، شرکا قصد انتفاع از موسسه را ندارند و هیچ سودی بین اعضا تقسیم نخواهد شد. به همین خاطر به این گونه تشکیلات اصطلاحاً غیر انتفاعی گفته می ‌شود.
  2. نوع دوم، نوع انتفاعی است که در آن هدف جلب منافع و تقسیم آن بین اعضا یا بقیه نیز ممکن است وجود داشته باشد.

ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری در تهران در اداره ثبت شرکت ‌ها و در شهرستان‌ ها در اداره ثبت مرکز اصلی آن به عمل خواهد آمد. موسسات غیر تجاری خارجی نیز موظف هستند تا برای فعالیت قانونی در کشور، اقدام به ثبت شرکت خود در اداره ثبت نمایند.

در موسسه غیر تجاری، حداقل تعداد شرکا دو نفر است. اما برای میزان سرمایه، هیچ گونه میزان حداقل یا حداکثری در نظر گرفته نشده و سرمایه‌ ی اولیه می ‌تواند هر مقداری باشد. ماده ۵۸۶ قانون تجارت به صراحت بیان می‌کند که ثبت موسسات و تشکیلاتی که اهدافی مغایر با انتظامات عمومی کشور دارد، ممنوع است.

مدارک لازم جهت ثبت موسسه غیر تجاری

  • تقاضانامه ثبت
  • اساسنامه موسسه
  • تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین
  • مدارک شناسایی کلیه موسسین
  • اخذ مجوز در خصوص موضوع موسسه

روش و مراحل ثبت موسسه غیر تجاری

ابتدا بایستی فرم تقاضانامه، اساسنامه و صورت جلسه‌ ی موسسین تنظیم شود و به امضای تمامی شرکا برسد. این‌ها مدارکی هستند که هم در مرحله ‌ی ثبت نام آنلاین و هم در مرحله‌ ی تحویل مدارک باید ارائه شوند. ثبت اینترنتی و اولیه ‌ی موسسه به مانند دیگر شرکت‌ ها از طریق سامانه‌ ی http://www.sherkat.ssa.ir صورت می‌ پذیرد. در این سامانه شما باید در ابتدا ۵ نام انتخابی برای شرکت خود با ترتیب اولویت ارائه کنید. کارشناس مربوطه پس از بررسی اسامی، با یکی از آن‌ها موافقت خواهد کرد و در صورت رد شدن تمامی آن‌ها، دلایل را به شما اطلاع خواهد داد.

در مراحل بعدی، اطلاعات کلی موسسه نظیر مشخصات متقاضی، موسسین، اساسنامه، تقاضانامه و صورتجلسه ارائه می‌شود. تمامی مدارک درخواست شده توسط سامانه باید بدون هیچ گونه نقصی ارائه شوند. خصوصاً در مورد ارائه شماره موبایل باید دقت کافی داشته باشید، چون تمامی مراحل پیگیری پرونده ‌ی شما از طریق پیامک به اطلاع شما خواهد رسید و بسیار مهم است که حتماً یک شماره موبایل فعال را در درخواست خود، ثبت نمایید. پس از پایان پذیرش اینترنتی، اطلاعات شما توسط کارشناس بررسی خواهد شد و در صورت وجود نقص به اطلاع شما خواهد رسید. در غیر این صورت، اطلاعات شما تأیید می‌شود و نوبت به تحویل مدارک می‌رسد. نسخه های اصلی مدارک مذکور باید به وسیله‌ی پست به آدرس داده شده در تأییدیه ارسال گردد.

مدارک شما بار دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت تأیید نهایی، موسسه شما در دفتر مخصوص ثبت خواهد شد. پس از آن، شما باید آگهی ثبت شرکت خود را در یکی از روزنامه ‌های عمومی کشور چاپ کنید تا کار ثبت موسسه به صورت رسمی پایان یابد.

ثبت شرکت می‌ تواند فرایند پیچیده ‌ای باشد. به خصوص این که احتمال بیشتری وجود دارد افرادی که به دنبال ثبت موسسات و شرکت ‌های غیر تجاری هستند، در این زمینه کم‌ تجربه ‌تر باشند و به کمک یا راهنمایی احتیاج داشته باشند. شما می ‌توانید در صورت بروز مشکل در هر یک از مراحل ثبت با کارشناسان فکر برتر تماس بگیرید و از راهنمایی آنها استفاده کنید. در ضمن شما می ‌توانید کار ثبت شرکت خود را از صفر تا صد به موسسه ثبت شرکت فکر برتر بسپارید تا این فرایند در کم ‌ترین زمان ممکن انجام شود و بهترین نتیجه مورد نظر را کسب نمایید.

نحوه ی عملی به ثبت رساندن شرکت های تجارتی و غیر تجارتی و بیان تشریفات خاص قانونی آن ها را در مجموعه مطالب ما دنبال کنید. ثبت شرکت فکر برتر، همراهی مطمئن در امور ثبتی شما 42143-021.

 

سوالات تکمیلی  

1) موسسات غیر تجاری، چگونه موسساتی هستند؟

شرکت‌ هایی هستند که برای مقاصد غیر تجاری نظیر علمی یا خیریه تشکیل می‌شوند.

2) چند نوع موسسه غیر تجاری وجود دارد؟

• موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی

• موسسه غیر تجاری انتفاعی

3) آیا ثبت موسسه غیر تجاری نیاز به اخذ مجوز دارد؟

بله، باید متناسب با موضوع موسسه، مجوز لازم را اخذ کرد.

4) مدارک لازم جهت پذیرش موسسات غیر تجاری چیست؟

• تقاضانامه موسسات غیرتجاری

• اساسنامه موسسات غیرتجاری

• شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت ‌مدیره

• روزنامه رسمی تاسیس یا آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی

5) ثبت اولیه موسسه غیر تجاری از چه طریقی باید انجام شود؟

ثبت اینترنتی و اولیه ‌ی موسسه به مانند دیگر شرکت‌ ها از طریق سامانه‌ ی http://www.sherkat.ssa.ir صورت می‌ پذیرد.

تماس جهت پیگیری روند اجرایی قرارداد منعقد شده

ارتباط با فکر برتر : 02142037000
آدرس: جردن، بالاتر از اسفندیار پلاک۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)

تماس به جهت اخذ مشاوره از کارشناسان:

مدیریت و فروش: 02142143
ثبت شرکت در عمان: 09128330765
ثبت شرکت: 09128578441
تغییرات: 09129352517
ثبت برند و نام تجاری: 09129350317
اخذ و تمدید کارت بازرگانی: 09120907459
اخذ کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
ثبت طرح : 09128394102
ثبت اختراع دانش بنیان: 09128579331
آدرس:
جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
ارتباط با فکر برتر : 02142037000 

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران