همه چیز درباره مزایا و معایب ثبت شرکت در ایران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

در شرایط کنونی ترجیح بسیاری از سرمایه داران برای رونق کسب و کارشان راه اندازی یک شرکت و فعالیت در این زمینه است. در کشورمان نیز قوانین خاصی برای اینکار وضع شده و ثبت شرکت از نظر قانونی بدون مشکل است. با این وجود، برخی از سرمایه داران از مزایا و معایب کلیات ثبت شرکت در ایران اطلاعی ندارند. به همین دلیل، ما در ثبت شرکت فکر برتر مقاله ای را به همین منظور تهیه کرده ایم و در اختیار شما قرار می دهیم.

شرح مزایای ثبت شرکت

قانون تجارت برای ثبت شرکت های حقیقی و حقوقی مزایای مختلفی در نظر گرفته است که برخی از آن ها به شرح ذیل می باشند:

مرجع ثبت شرکت ها به هنگام ثبت شرکت اطلاعات موجود در اساسنامه را نیز ثبت می کند. این اطلاعات شامل موارد مختلفی از قبیل میزان سهام، سرمایه، نوع شرکت و نظایر آن است. به همین دلیل در صورت بروز هر اختلافی میان شریکان و اشخاص ثالث از قبیل مشتریان شرکت، این اختلاف با مراجعه به اساسنامه به راحتی رفع می شود.

در ثبت برخی از شرکت ها نظیر شرکت تجاری نمایندگان حق شرکت در مزایده ها، حراج ها و مناقصه ها را خواهند داشت. این موضوع باعث می شود که یک مجموعه تجاری بتوانند معاملات پرسودی داشته باشند.

شکل گیری هویت یک شخصیت حقوقی با ثبت شرکت امکان پذیر می شود و با فعالیت شرکت در زمینه های مختلف اعتماد و توجه مردم به این شرکت ها جلب می شود. در نتیجه، شمار مشتریان شرکت روز به روز افزایش می یابد.

پس از انجام اقدامات لازم برای ثبت شرکت اشخاص ثالث نظیر مشتریان از اطلاعات اصلی و اساسی آن از قبیل نام و نشانی شرکت، موضوع فعالیت و... آگاهی می یابند. همین موضوع می تواند باعث جلب اعتماد مشتریان نسبت به شرکت گردد و از جمله مهمترین مزایای ثبت شرکت می توان به همین موضوع اشاره کرد.

با ثبت شرکت امکان اخذ کارت بازرگانی و ورود به عرصه تجارت خارجی به منظور صادرات و واردات برای شرکت و نماینده قانونی آن وجود دارد.

شرکت های ثبت شده به صورت قانونی حق استفاده از تسهیلات بانکی و کمک های دولتی را برای گسترش فعالیت های خود دارند.

از دیگر مزایای ثبت شرکت می توان به اخذ و اعطای نمایندگی های داخلی و خارجی و به دنبال آن گسترش دامنه فعالیت های تجاری شرکت اشاره کرد.

با توجه به اینکه ثبت شرکت نیاز به حداقل دو یا سه نفر شریک دارد، می توان از عقل و کارایی جمعی از افراد در جهت پیشبرد اهداف شرکت استفاده کرد. چرا که هر شخصی دارای مهارت و تجربه در زمینه حرفه تخصصی خود است و اجتماع این تجارب و مهارت ها در نهایت به سود شرکت می انجامد.

به جهت تقسیم فعالیت و مسئولیت ها میان تمامی اعضای شرکت آنها در ضرر و زیان و بدهی های به بار آمده نیز شریک خواهند بود. جالب اینکه هر شخصی بر حسب توانایی خود در شرکت سرمایه گذاری می کند و ضرر وارده به او به میزان سهامش خواهد بود.

به طور معمول، برندها و شرکت های معتبر سعی می کنند که در شهرهای مختلف شعبات و نمایندگی هایی داشته باشند و بدین ترتیب فعالیت خود را گسترش می بخشند. با توجه به اینکه شعبات موردنظر تحت حمایت شرکت مادر قرار دارند، معمولا مزایا و سود فراوانی را به دست می آورند.

فعالیت قانونی شرکت ها و درج تاریخ فعالیت آن ها در اساسنامه شرکت باعث می شود که روز به روز سابقه فعالیت آن ها بیشتر شود. در نتیجه، شرکت دارای رزومه‌ی بسیار قوی خواهد بود که اعتماد مشتریان را برمی انگیزد. 

معایب ثبت شرکت

هرچند ثبت شرکت دارای مزایای زیادی است، اما نمی توان از وجود برخی معایب در آن چشم پوشی کرد. به همین دلیل ما معایب ثبت شرکت را نیز برایتان شرح می دهیم تا با دید بازتری نسبت به اینکار اقدام کنید. تعدادی از معایب به شرح زیر هستند:

نماینده قانونی شرکت وظیفه دارد پس از تکمیل ثبت نام شرکت حداقل سالی یک مرتبه دفاتر مالیاتی پلمپ را به اداره مالیات معرفی کند. بسیاری از افراد تصور می کنند که تکمیل این دفاتر کار پیچیده ای است، در حالی که برای تکمیل آن تنها نیاز به ثبت درآمدها، هزینه ها، بدهی ها، اصطکاک ها و مواردی از این قبیل دارند. علاوه بر آن، مراحل اخذ دفاتر مالیاتی و ارائه اظهارنامه مالیاتی نیز کار ساده ای است. بنابراین، در صورت عدم آشنایی با این امور می توانید با پرداخت هزینه اندک به موسسه ثبت شرکت فکر برتر این مشکل را رفع کنید.

یکی دیگر از ایرادات ثبت شرکت آنجاست که مدیران آن موظفند حقوق قانون کار را برای تمامی کارگران پرداخت کنند. علاوه بر آن، آنها باید حق بیمه کارگران را نیز در نظر بگیرند.

انجام فعالیت ها و امور مهم و اساسی در شرکت نیاز به اقامتگاه مشخصی دارد و فراهم کردن این مورد هزینه مضاعفی را بر دوش موسسین شرکت باقی می گذارد. البته در سه ماهه اول ثبت شرکت در صورت نداشتن دفتر کار مستقل می توان از نشانی منزل را به اداره ثبت شرکت معرفی نمود. سپس، بعد از انجام مراحل ثبت و به هنگام تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت کد اقتصادی، ارائه نشانی یک مکان تجاری با سند یا اجاره نامه ضروری است.

البته، بازهم راهکار برای صرف هزینه کمتر وجود دارد و آن اجاره یک اتاق از شرکتی تجاری و ارائه اجاره نامه آن به اداره ثبت شرکت هاست.

موسسین شرکت نیاز دارند سرمایه اولیه شرکت را مطابق با حداقل های مقرر در قانون تامین کنند. این موضوع به دلیل تحمیل هزینه بالا به موسسین جزو معایب ثبت شرکت به شمار می رود.

پرداخت مالیات در موعد مشخص برای صاحبان شرکت مطابق با قوانین مالیاتی نیز از جمله معایب ثبت شرکت است. خصوصا اینکه نرخ مالیات در طی سال های مختلف متغیر است و مقدار مشخصی ندارد.

یکی دیگر از معایب ثبت شرکت که باعث تردید افراد نیز می شود، عدم آشنایی با قانون تجارت و موارد تخصصی آن است. البته برای رفع این مشکل صرف زمان و مطالعه قوانین مربوط می تواند چاره ساز باشد. این قوانین در سایت های مختلف درج شده اند و شما نیازی به تهیه کتاب ندارید. البته پیشنهاد می کنیم که از سایت های معتبر در این راستا استفاده کنید.

توجه داشته باشید که تمامی مزایا و معایب مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیز شامل تمامی موارد ذکر شده در بالاست. 

شرکت های پیش بینی شده در قوانین تجارت

شرکت های تجاری مطابق با ماده ۲۰ قانون تجارت شامل ۷ نوع مختلف به شرح زیر هستند:

  • شرکا سهامی، شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی تولید و مصرف.

شرکت های مورد نظر بر اساس روابط شرکا و به منظور استفاده‌ی اشخاص ثالث در ۴ گروه ذیل قرار می گیرند:

شرکت هایی که مسئولیت و تعهد شرکا در آن مطابق با سرمایه شرکت تعیین می شود و مسئولیت افراد از این فراتر نمی رود. نمونه ای از این شرکت ها شرکت های با مسئولیت محدود و شرکت های سهامی هستند.

شرکت هایی که  شرکاء را در برابر طلب کاران و اشخاص ثالث تضمین می کنند که شرکت های تضامنی و نسبی نمونه های آن هستند.

شرکت های تشکیل شده با ترکیب دسته بندی یک و دو که شرکت های مختلط از جمله آنها هستند.

شرکت هایی که اولویت آنها سوددهی و میزان سرمایه نباشد و علت ثبت آن ها رفاه بیشتر و تهیه مایحتاج مورد نیاز شرکاء و بحث تعاون است. شرکت های تعاونی تولید و مصرف نمونه ای از این شرکت ها به شمار می روند. 

چگونگی ثبت شرکت

پس از آشنا شدن با مزایا و معایب ثبت شرکت چنانچه فکر می کنید در این مسیر می توانید موفق شوید بهتر است با دنبال کردن مراحل زیر اقدامات لازم را در این راستا انجام دهید:

وارد شدن به سامانه ثبت شرکت ها و تکمیل فرم اولیه که شامل اطلاعات هویتی متقاضی است؛

انتخاب نام برای شرکت که معمولا متقاضیان ثبت شرکت اقدام به انتخاب ۵ نام مختلف به ترتیب اولویت می کنند تا یکی از آنها پس از بررسی توسط اداره انتخاب شود. این نام ها نباید تکراری و غیر ایرانی باشند و باید معنای خاصی را برسانند.

متقاضی باید نسبت به وارد کردن اطلاعات مربوط به شرکت موردنظر اقدامات لازم را انجام دهد. بدین منظور، وارد کردن اطلاعاتی نظیر موضوع فعالیت شرکت، مدت فعالیت (محدود یا نامحدود)، مقدار سرمایه، تعداد و ارزش هر سهم، نشانی، کد پستی و شماره تلفن الزامی است.

پس از طی مرحله فوق ثبت اطلاعات هویتی اعضای شرکت نیز در سامانه ضرورت دارد. این اطلاعات نیز شامل نام، نشانی، شماره ملی، سمت در شرکت، مدت تصدی سمت و مواردی از این قبیل است.

متقاضی در صورت نیاز به تاسیس شعبه یا شعبات مختلف برای شرکت خود حتما باید اطلاعات پیشنهادی شعب را نیز در سامانه به ثبت برساند.

در مرحله بعدی آپلود اسناد شرکت نظیر اظهارنامه، شرکت نامه، اساسنامه مصوب شرکت، اقرارنامه اعضا و نظایر آن در سامانه ضروری است. پس از این مرحله متقاضی یک کد رهگیری دریافت می کند و سپس منتظر تایید مدارک از طرف سامانه می ماند. سپس ، با تایید مدارک آن ها را پرینت گرفته و از اعضای شرکت درخواست می کند که آن را امضا کنند. سپس این مدارک را جمع آوری می کند و آن ها را به همراه نسخه اصلی شان از طریق پست به اداره ثبت شرکت ها می فرستد.

پس از ارسال مدارک در صورتی که اداره آن ها را تایید کند متقاضی وظیفه دارد به اداره مراجعه و نسبت به تحویل نسخه ای از مدارک خود از متصدی اداره ثبت اقدام کند.

در نهایت، به چاپ رساندن آگهی ثبت شرکت به همراه اطلاعات اساسی آن نظیر متن شرکت نامه در روزنامه رسمی توسط متقاضی ضروری است.

معرفی انواع شرکت

در حالت کلی شرکت ها به دو نوع مختلف مدنی و تجاری تقسیم می شوند که در ادامه درباره هرکدام از آنها توضیح خواهیم داد:

شرکت مدنی

در این نوع از شرکت ها افراد در اموال موضوع شرکت به صورت مشاعی شریک می شوند. در این رابطه ماده ۵۷۱ قانون مدنی چین نظری دارد:

《شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شیء واحد بنحو اشاعه》

همانطور که شرح آن گذشت این قانون این چنین بیان می کند که در صورت مشترک بودن مالکیت یک یا چند مال به صورت مشاعه میان دو یا چند نفر، شرکت موردنظر از نوع مدنی است.

شرکت تجاری

این شرکت خلاف شرکت مدنی برای امور تجاری ایجاد می شود و تمامی اموال شرکا با مالکیت شرکت در می آید که این شرکت خود دارای شخصیت حقوقی جداگانه ای است. البته، لازم به ذکر است که دو شرکت مدنی و تجاری از نظر فلسفه وجود تفاوت چندانی ندارند. در واقع، شرکت تجاری را می توان یک نوع شرکت پیشرفته و متحول شده از شرکت مدنی دانست.

دلایل ثبت شرکت

در ابتدا بهتر است با ماهیت و مفهوم کلی شرکت آشنا شوید. به طور کلی، شرکت به کسب و کاری با اجتماع دو یا چند شخص حقیقی و حقوقی برای انجام عملیات تجاری و کسب سود شرکت اطلاق می شود. با این وجود آن دسته از افرادی که شرکت خود را به منظور تجارت تاسیس نمی کنند، با عنوان شرکت های حقوقی یا مدنی شناخته می شوند.

امروزه، صاحبان مشاغل مختلف قبل از ثبت شرکت خود نیاز به کسب آگاهی در این زمینه پیدا می کنند. تعدادی از این سوالات این است که چرا باید شرکتی را به ثبت برسانند؟ در صورت ثبت شرکت چه محدودیت هایی بر سر راه فعالیتشان قرار می گیرد؟ آیا از این طریق امکان استفاده از تسهیلات بانکی را دارند؟ از نظر مالی فعالیت شخصی آن ها می تواند سود بیشتری داشته باشد یا ثبت شرکت؟ آیا مالیات ثبت شرکت در حد معقول است؟ انجام این کار زمان بر است؟

پاسخ تمامی سوالات بالا در یک جمله نهفته است. ثبت شرکت یا موسسه انجام هرگونه فعالیت تجاری و یا خدماتی مستمر و برنامه ریزی شده را برای افراد فراهم می کند. این شرکت ها امکان استفاده از تمامی امتیازات قانونی را دارد.

در حقیقت ثبت شرکت بهترین راهکار برای انجام فعالیت های گسترده با بازده مالی بالا و بلند مدت است که می تواند باعث پیشرفت و رسیدن به مراتب بالاتر و اهداف بزرگ تر شود.

ثبت شرکت فوری

برخی از افراد بنا به دلایلی از قبیل شرکت در مناقصات، پیمانکاری ها و... نیاز دارند که شرکت خود را به صورت فوری ثبت کنند. آن ها می توانند بدین منظور با مراجعه به ثبت شرکت فکر برتر از سریعترین روش ثبت شرکت آگاهی یابند. این موسسه، بهترین موسسه ثبت شرکت در ایران به شمار می رود که می توانید تمامی امور خود را به این موسسه بسپارید.

شرایط لازم برای ثبت شرکت

هر فردی برای انجام مراحل مختلف ثبت شرکت نیاز دارد اقدامات زیر را انجام دهد:

ثبت نام ثنا

متقاضیان باید مطابق با قوانین و دستورالعمل های وضع شده نسبت به ثبت نام در ثنا برای ثبت شرکت اقدام کنند. اینکار نوعی پیش نیاز اولیه برای ثبت شرکت است و نیازی نیست که مدارک ثبت نام خود را نزد خود نگه دارید. چرا که اداره ثبت شرکت ها قادر است به صورت سیستمی استعلام ثبت نام شما را مشاهده کند. این نوع ثبت نام به صورت حضوری و آنلاین قابل انجام است.

امضای الکترونیک ثبت شرکت

متقاضیان ثبت شرکت بر اساس قانون جدید نیاز دارند که نسبت به تهیه امضای الکترونیک اقدام کنند. البته این قانون هنوز به طور کامل عملی نشده است. مطابق با این قانون گرفتن امضا از افراد به صورت غیرحضوری انجام می شود و در آینده ای نزدیک به یک الزام تبدیل می شود.

دریافت مجوز برای کدام شرکت ها الزامی است؟

موضوعات عادی شرکت نیازی به اخذ مجوز ندارند و پس از ثبت شرکت می توان فعالیت خود را در این راستا شروع کرد. با این وجود، برای تعدادی از موضوعات دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح الزامی است.

تعداد این موضوعات بسیار زیاد است و شرح آنها در این مجال نمی گنجد. بنابراین، بهتر است ضمن تماس با شماره های درج شده در وبسایت درباره این موارد مشاوره دریافت کنید. در برخی موارد می توان موضوع فعالیت خود را به یک موضوع جزئی تر تبدیل نمود که در این صورت دریافت مجوز الزامی ندارد. با این وجود، با توجه به تفاوت ثبت شرکت در ایران و خارج کشور دریافت مجوز برای ثبت شرکت در سایر کشورها الزامی است.

گرفتن المثنی برای مدارک ثبتی شرکت

چنانچه مدارک شما مفقود شده یا از بین رفته است، می توانید با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به دریافت المثنی اقدام کنید. البته، بهتر است برای اینکار از یک وکیل رسمی دادگستری راهنمایی بگیرید.

وکلا معمولا در ابتدا با تهیه فرم مربوط به اخذ مدرک المثنی ثبتی شرکت و گرفتن امضا از تمامی اعضای هئیت مدیره و انضمام مدارک هویتی تمامی اعضا به اداره مراجعه می کنند. سپس، بعد از تحویل فیش و مدارک تکمیلی نسبت به اخذ مدرک المثنی اقدام می کند.

راه های مختلف ثبت شرکت

برای ثبت شرکت های خارجی در ایران و یا شرکت ایرانی روش های متعددی وجود دارند که با مراجعه به وبسایت فکر برتر می توانید ارزانترین کشورها برای ثبت شرکت را مشخص کنید. ما در ادامه روش های مختلف ثبت شرکت خارجی و ایرانی را برایتان شرح داده ایم:

ثبت شرکت توسط خود فرد

بدین منظور شما باید پس از تهیه مدارک به اداره ثبت شرکت ها مراجعه و امور مربوط به ثبت را انجام دهید. درست است که در این روش شما هزینه ای در قبال حق الوکاله پرداخت نمی کنید، اما تمامی امور را باید به صورت آزمون و خطا دنبال کنید. بنابراین، در صورت بروز مشکل در یکی از مراحل احتمال طولانی شدن پروسه بسیار بیشتر می شود. البته، تلاش شما برای انجام اینکار ستودنی است چرا که از عواقب ثبت نکردن شرکت آگاهی دارید.

سپردن کار به یک شرکت معتبر

موسسه ثبت شرکت فکر برتر با سابقه ای طولانی در زمینه ثبت انواع شرکت ها آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز است. شما می توانید ضمن تماس با این موسسه تمامی کارهای ثبت شرکت خود را به ما بسپارید. گاهی، برخی از افراد از ما سوال می کنند که آیا امکان ثبت شرکت تک نفره در ایران وجود دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که برای انجام فرایند ثبت شرکت در ایران حتما باید شریکی را برای خود انتخاب کنید. در ضمن برای آگاهی از سایر امور مربوط به ثبت شرکت بهتر است به تاریخچه ثبت شرکت در ایران نگاهی بیندازید. در این مورد ما به شما نوید می دهیم که ثبت شرکت توسط اتباع خارجی در ایران وجود دارد.

واحدهای ثبتی

تغییرات: 09129352517
تاسیس: 09128578441
عمان: 09128330765
برند: 09129350317
کارت بازرگانی: 09120907459
کد اقتصادی و ارزش افزوده: 09128348466
طرح صنعتی: 09128394102
اختراع و دانش بنیان: 09128579331

تماس با ما

جردن بالاتر از اسفندیار پ۱۴۱ طبقه سوم (جهت مراجعه حضوری)
تهران، خیابان فاطمی، روبروی سازمان آب، پلاک 223، ساختمان فکر برتر
تلفن: 42143-021
021-42017
021-42037000
09128330765

بهینه سازی و سئو توسط شرکت سئو ایران